petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dejvis kup: Srbija poražena od Nemačke, šanse za prolaz dalje velike

Teniska selekcija Srbije poražana je od Nemačke u okviru drugog kola grupe F rezultatom 2:1. Dubl meč je odlučio pobednika meča.

Prvi pobed Nemačkoj doneo je Dominik Kepfer koji je savladao Filipa Krajinovića. Uzvratila je Srbija preko Novaka Đokovića koji je veoma lako savladao Jana Lenarda Štrufa.

Usledio je spekatkularan dubl mel koji je rešen u taj brejku trećeg seta. Nemačka kombinacija Kravic/Puc je savladala Đokovića i Ćaćića sa 2:1, po setovima 7:6 3:6 7:6.

Bio je to meč koji je odlučila jedna lopta. Prvi set je bio veoma izjednačen, a dobila ga je Nemačka kroz taj brejk.

Drugi set donosi takođe veliku borbu. Nemci su prvi napali imali brejk loptu, ali je nisu iskoristili. Za propušteno su kažnjeni već u sledećem gemu kada je Srbija napravila brejk i povela sa 5:3.

U odlučujućem setu Srbija je bila dosta bolja. Srpska kombinacija je bila u naletu nakon osvajanja prvog seta. U trećem gemu su napravili brejk i nakon toga poveli sa 3:1. Imala je Srbija sve u svojim rukama, ali usledio je osmi gem koji je bio koban po Srbiju. Nemačka je uspela da se vrati i kasnije kroz taj brejk dođe do pobede.

Bez obzira na poraz Srbija ima velike šanse da se plasira u drugu fazu i za takav scenario mora da se poklopi nekoliko rezultata koji su više nego realni.


Fotografija je preuzeta sa: https://rs-lat.sputniknews.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje