petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Desilo se i to, Karacev prekinuo seriju Rubljova

Ruski teniser Aslan Karacev plasirao se u finale turnira u Dubaiju. Karacev je u drugom polufinalu savladao sunarodnika Andreja Rubljova rezultatom 2:1, po setovima 6:2 4:6 6:4.

Koliko je ovo velika pobeda za Karaceva potvrđuje činjenica da je ovo njegovo prvo ATP finale, a usput je uspeo da prekine pobedničku seriju Rubljova na turnirima iz serije 500. Naime, Rubljov je vezao čak 23 pobede na turnirima iz serije 500, što samo govori koliko je pobeda Karaceva velika.

Karacev je bio dosta bolji igrač, i trebao je da dobije u dva seta. Prvi set je protekao u njegovoj dominiaciju. Karacev je bolje servirao, uspeo je da nadjača protivnika, a rezultat je laganih 6:2.

Sličan scenario viđen je i drugom setu, ali Karacev nikako nije uspeo da napravi brejk. Rubljov je bio u podređenom položaju, ali je na kraju uspeo da kazni Karaceva za propuštene šanse i izjednači na 1:1.

Ipak, u trećem setu stvari su se vratile u normalu iz ugla Karaceva. Brzo je napravio dva brejka i poveo sa 5:2, ali onda je usledila drama za koju je sam kriv. Rubljov je uspeo da vrati jedan brejk zaostatka i nakon toga ima još dve brejk lopte u trenucima kada je Karace servirao za pobedu. No, Karacev je ostao mirne glave i snažnim servisima priveo meč kraju.

Za prvu ATP titulu Karacev će igrati protiv Južnoafrikanca Lojda Harisa, koji je nešto ranije savladao Denisa Šapovalova.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje