utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Din Smit novi menadžer Lestera

Iako se spekulisalo o raznim imenima koji bi mogli da sednu na klupu Lestera, od March-a, preko O Nila, Beniteza,pa čak i Potera, doneta je odluka da to bude Din Smit.

Bivši menadžer Norviča i Aston Vile sinoć je postavljen za novog menadžera Lestera. Lester je sa njim potpisao ugovor do kraja ove sezone, sa osnovnim ciljem da sačuva Lester u Premijer ligi budući da je klub trenutno na pretposlednjem mestu na tabeli.

Na kraju sezone će se odlučivati o Dinovoj sudbini za naredni period,ali sva je prilika da je on samo prelazno rešenje, doduše dosta će zavisiti i od toga da li će Lester ostati u Premijer ligi.

Din Smit će na klupi zameniti Brendana Rodžersa koji je pre 10tak dana dobio otkaz nakon niza katastrofalnih rezultata.

Na promociji Din Smit je rekao sledeće:

Veoma sam srećan zbog prilike da vodim ovaj tim u završnici sezone. Jasan je izazov pred nama, ali smo ga ja i moj stručno štab već iskusili. Uz kvalitet ovog tima i broj utakmica koji je ostao do kraja, mislim da je postavljeni cilj veoma ostvariv. Naš posao je da vratimo samopouzdanje i veru u tim i radujem se početku rada sa igračima„.

Din Smit je jedan veoma iskusan trener i kao takav idealan je za ovakav posao tj za ovakvu situaciju. Nije mu prvi put da dolazi u klub da ga spase,već je iskusio ovakvu situaciju, jer je u Birmingem došao 3 kola pred kraja kada je klub bio 4 boda ispod sigurne zone i na kraju je uspeo da spase klub ispadanja. Takvom scenariju se nadaju u Lesteru. Osim Birmingema, Smit je vodio i brojne druge klubove, ima preko 600 nastupa, a vodio je Norvič, Brentford, Volsol, Aston Vilu…

Već za vikend ga očekuje vatreno krštenje jer Lester igra sa Mančester Sitijem.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje