četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Dinamo opet zaradio, prodao napadača

Mladi napadač Mirko Marić nije od danas više igrač pod ugovorom sa zagrebačkim Dinamom jer je postao član mađarskog Videotona, a vrednost transfera je 500 hiljade evra.

 

Mirko Marić igrao je kao pozajmljen igrač u Lokomotivi Zagreb inače klubu u koji Dinamo šalje svoje mlade igrače na kaljenje. Tokom sezone 2016/2017 na 26 utakmica, postigao je 10 golova i imao 3 asistencije, 6 od 10 pogodaka postigao je tokom kvalifikacija za Ligu Evrope. Karijeru je započeo u Širokom Brijegu iz kojeg dolazi u Dinamo, posle čega je jednu sezonu proveo na pozajmici u svom matičnom klubu, a naredne dve sezone u Lokomotivi iz Zagreba. Do 19 godina igrao je za reperezentaciju BiH, da bi se 2015-te odlučio za mladu selekciju Hrvatske, debitovao i za A reprezentaciju i odigrao 2 meča.

Na predstavljanju u novom klubu je rekao: ,, Veoma sam zadovoljan i ponosan što sam potpisao ugovor sa Videotonom, čuo sam dosta dobrih stvari za ovaj klub. Radujem se upoznavanju sa kolegama iz tima i radu, ima i igrača sa teritorije bivše Jugoslavije , tako da mislim da neće biti problema sa integracijom. Ovde sam da pomognem da titula stigne u Vidin, na leto, i da se kvalifikujemo u grupnu fazu jedong od međunarodnih kupova.“

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje