petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đere sa ivice ambisa do osmine finala u Vinston Salemu

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u osminu finala turnira u Vinston Salemu. Đere je posle velike drame savladao Portugalca Žoaa Sousu rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:3 7:6 (7:5).

Bio je to jako težak meč za Đerea u svakom smislu. Prvi set je bio mučan za gledanje, jer su se obojica mučili na servisu i mnogo bolje igrali na riternu. Viđeno je čak pet brejkova, a u takvim okolnostima bolje se snašao Sousa koji je napravio tri brejka naspram Đereova dva i poveo sa 1:0.

Drugi set donosi nešto mirniju igru. Servis je konačno proradio kod obojice i to je donelo mnogo bolje tenis. Ključni detalj drugog seta bio je četvrti gem kada Đere pravi brejk koji mu na kraju donosi izjednačenje.

Usledio je treći set koji je trajao neverovatna 73 minuta. Brejka nije bilo, ali drame i te kako jeste. U desetom gemu Đere je spasio čak tri meč lopte. Nakon toga je odigran taj brejk koji je otišao na strenu Đerea. Zanimljivo, Đere je osvajanjem taj brejka prekinuo niz od 18 uzasoptno izgubljenih taj brejkova.

U osmini finala Đere će igrati protiv Australijanca Džejsona Kublera.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje