petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković nije izdržao, Nadal odbranio titulu u Rimu

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je titulu u Rimu. Nadal je u 54. teniskom klasiku bio bolji od Novaka Đokovića rezultatom 2:1, po setovima 6:0 4:6 6:1 posle velike borbe.

Nadal je u Rim došao bez titule na šljaci, i to je samo po sebi predstavljalo veliki pritisak za njega. Ipak, današnji tenis koji je prikazao bio je više nego dovoljan za uverljivu pobedu.
Đoković je tokom prvog seta bio samo nemi posmatrač, i zbog očiglednog umora nije uspeo da prati ritam koji je namenuto Nadal. Rezultat od 6:0 u prvom setu, možda nije realan prikazatelj stvari na terenu, ali svakako Nadal je svojom igrom to i zaslužio.

U nastavku duela odvijala se mnogo veća borba. Đoković je uz pomoć publike polako dizao nivo igre. Ključni detalj u drugom setu jeste sedmi gem, kada je Nadal ima tri vezane brejk lopte koje nije iskoristio. Nakon toga pritisak je bivao sve veći, a na prvi problem Nadal nije reagovao kako treba, i Đoković je to iskoristio da izjednači.

U trećem setu mnogi su očekivali mnogo veću borbu, ali do nje nije došlo. Nadal je odmah na startu podigao nivo igre, i ranim brejkom rešio sve probleme. Đoković je od tog trenutka digao ruke od meča, jer je bilo jasno da nema snage da se nosi sa Nadalom. Do kraja meča, Nadal je napravio još jedan brejk i rutinski priveo meč kraju.

Ovo je deveta titula za Nadala u Rimu i velika injekcija samopouzdanja pred Rolan Garos koji sledi.
Đoković uprkos porazu može biti zadovoljan, jer je otišao korak dalje u odnosu na prethodnu godinu, što znači da će od ponedeljka njegova prednost na ATP listi u odnosu na Nadala biti još veća.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje