subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković oborio rekord!

Sada je i zvanično. Novak Đoković postavio je još jedan teniski rekord. Od danas on je i zvanično igrač koji je proveo najviše nedelja kao prvi teniser sveta. Đoković je danas započeo 311. nedelju vladavine ATP listom, čime je oborio rekord Švajcarca Rodžera Federara.

Niko u istoriji tenisa nije tako dugo vladao ATP listom, a sada se postavlja pitanje dokle će trajati Đokovićeva vladavina. U tih 311. nedelja vladavine, Novak Đoković se čak pet puta vraćao na čelo ATP liste, a prvi put se desilo sada već davne 2011. godine kada je trijumfovao na Vimbldonu.

U tom prvom „mandatu“ Đoković je držao čelo liste 56. nedelja, a najduže je u kontinuitetu bio na vrhu u pediodu od 7. jula 2014. do 6. novembra 2016. godine. Tada je vezao 122 nedelje na prvom mestu ATP liste.

Posebno su fascinante Đokovićeve brojke kao prvi igrač sveta. U trenicima kada je bio prvi, Đoković je odigrao 400 mečeva i pobedio je 387 puta uz 39 osvojenih pehara. Zaista impresivne brojke, posebno ako se uzme u obzir da je Đoković igra u eri Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Top 10 lista izgleda ovako:

1. Novak Đoković
2. Rafael Nadal
3. Danil Medvedev
4. Dominik Tim
5. Stefanos Cicipas
6. Rodžer Federer
7. Aleksander Zverev
8. Andrej Rubljov
9. Dijego Švarcman
10.Mateo Beretini

Najveći napredak prethodne nedelje ostvario je Mađar Marton Fučovič koji je plasmanom u finale Roterdama obezbedio napredak od 13. pozicija i sada je 46. teniser sveta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje