četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković po šesti put osvojio završni masters

Srpski teniser Novak Đoković pobednik je završnog mastersa u Torinu. Đoković je do šeste titule na ovom turniru došao nakon što je u velikom finalu savladao Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 7:5 6:3. Šestom pobedom na završnom mastersu Đoković se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju titula na tom turniru.

Đoković je imao dobar start meča. Već u prvom servis gemu protivnika je došao do dve brejk lopte, no Rud je odigrao sjajno i osvojio taj gem. Meč je od tog trenutka ušao u mirniju fazu gde su serveri radili dobar posao. Kako je vreme odmicala Đoković je sve bolje igrao na ritern gemovima, a ključan detalj bio je 12. gem kada Đoković pravi brejk i osvaja set.

Znao je Đoković da se Rud neće predati te je nastavio u istom ritmu. Laganim osvajanjem svojih gemova je prenosio pritisak na protivničku stranu. Rud je ponovo prvi poklekao, ovoga puta u četvrtom gemu kada ponovo ispušta servis. Od tog trenutka, Đoković je imao samo jedan cilj, a to je da sačuva svoj servis što je uradio bez većih problema.

Đoković je u Torinu došao do pete titule u sezoni, a sezonu će završiti na petom mestu ATP liste.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje