četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković preko Hačanova do polufinala u Astani

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Astani. Đoković je u četvrtfinalu savladao Rusa Karena Hačanova sa 2:0, po setovima 6:4 6:3. Bila je to osma uzastopna pobeda Đokovića protiv Hačanova, a deveta iz deset odigranih mečeva.

Kao i u većini mečeva, Đoković je maksimalno anuliorao najjače oružje Hačanova, a to je servis. Rus nije osvajao lake poene posle servisa i za svaki je morao da vredno da radi. U dužim razmenama Đoković je bio dosta bolji i zasluženo pobedio.

U prvom setu Đoković je u ranoj fazi došao do brejka i poveo sa 3:1, no Hačanov se vratio na 3:3. Ključan detalj prvog seta bio je deseti gem kada je Đoković napravio brejk i osvojio prvi set.

Završetak prvog seta je oblikovao drugi. Đoković je dobio na samopouzdanju, a Hačanov sa druge strane pao. Pojavila se nesigurnost u njegovoj igri. To se najbolje videlo u gemovima kada servira. U prvom je uspeo da spase brejk loptu, ali već u sledecem je pretrpeo brejk. Od tog trenutka Đoković se fokusirao na servis koji je sačuvao bez problema.

Za finale u Astani Đoković ce igrati protiv boljeg iz duela Medvedev/Agut.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje