četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković sa maksimalnih 3-0 ide u polufinale

Najbolji srpski teniser Novak Đoković zabeležio je i treću pobedu na završnom mastersu u Torinu. Đoković je u trećem kolu Crvene grupe savladao Rusa Danila Medvedeva. Posle borbe koja je trajala tri sata i devet minuta, Đoković je slavio sa 2:1, po setovima 6:3 6:7 (5:7) 7:6 (7:2).

Ovo je bio 12. duel izmedju Đokovića i Medvedava i bio je spektakularan kao i svi ostali. Đoković, iako je znao da ide u polufinale, danas je odigrao kao da sutra ne postoji i na kraju zasluženo dolasao do pobede.

U prvom setu sve je bilo u egalu do sredine seta. Medvedev u šestom gemu spasava brejk loptu, Đoković u sedmom, a brejk koji rešava pobednika prvog seta pravi Đoković u osmom gemu. Da bi nakon toga veoma lako odservirao za vođstvo.

Drugi set donosi još veću borbu. Obojica su imali svoje šanse da set reše u svoju korist pre taj brejka. Prvi je na udaru Medvedev koji je u dva navrata bio suočen sa brejk loptama koje je spasavao na volšeban nacin. Potom je Đokoviću desetom gemu spasio tri vezane brejk lopte, te je pobednik drugog seta rešen u taj brejku koji Medvedev dobija rezultatom 7:5.

U trećem setu servis je bio u planu. Obojica su bez većih problema osvojali svoje gemove sve do devetog gema, kada je Medvedev dosao do brejka. Imao je Rus servis za pobedu, no Đoković je po ko zna koji put pokazao kolika je mentalna gromada. Momentalno je uzvratio ribrejkom i kasnije kroz taj brejk došao do velike pobede.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica. Drugo mesto u Crvenoj grupi osvojiće pobednik večerašnjeg duela Cicipas/Rubljov.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje