utorak, 14. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Domaćin ima priliku da se vrati na pravi kolosek!

➡️ AUSTRIJA: Bundesliga
🇦🇹 19:30 LASK – BW Linz D2+ (1.60)

Navijači su konačno dočekali prvi gradski derbi u 21. veku u Bundesligi. Poslednji put kada su igrali u Austrijskoj Bundesligi, bilo je to davne 1997. godine.

Doskorašnji trener Didi Kühbauer dobio je otkaz, na njegovom mestu postavljen je Thomas Sageder. Razlika izmedju ova dva trenera je u stilu igre. Sageder dosta forsira napadačku presing igru, za razliku od svog kolege Didi-a, doveden je da vrati ofanzivnu moć LASK-u. LASK je otpočeo sezonu porazom i remijem, doduše protiv jakih protivnika Rapida i Sturm Graza.

Na drugoj strani, BW Linz je ostvario promociju iz prošle sezone. Baš kao i njihov protivnik, BW Linz je takodje otpočeo sezonu, porazom i remijem. Međutim, odmah su se pojavili nedostaci, pre svega u odbrani. Na 2 odigrana meča, primili su 5 golova. U poslednjem meču ispustili su pobedu, jer zu primili 2 gola u samoj završnici meča za 2 minuta.

Sve u svemu, LASK ima kvalitetniji tim, sada ispred njih stoji „lakši“ zadatak, koji bi trebalo uspešno da realizuju. S obzirom da igraju dosta napadački, a odbrana BW Linza je pokazala nesigurnost, trebalo bi da vidimo otvorenu utakmicu. Samim tim, igramo tip D2+. Srećno!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje