sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Dominacija na travi, Kvitova osvojila Berlin

Petra Kvitova nastavlja da dominira na travnatim terenima. Iskuna Čehinja osvojila je šesti trofej u karijeri na travi, ovog puta u Berlinu. Dvostruka šampionka Vimbldona u finalu je savladala Hrvaticu Donu Vekić. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:2 7:6 (8:6).

wta on Twitter: „Queen of Berlin @Petra_Kvitova never dropping a set all tournament👑 #bett1open https://t.co/6bHv7ht8RO“ / Twitter

Nešto bolja fizička priprema, ali i iskustvo odredilo je pobednicu ovog finala. U prvom setu Kvitova je maksimalno izdominirala sa dva brejka i lako osvojila prvi deo igre sa 6:2.
U drugom setu Dona je podigla nivo igre i to se odrazilo na rezultat. Napravila je rano brejk, no na njenu žalost nije uspela da sačuva prednost do kraja seta. U desetom gemu kada je servirala za izjednačenje, odigrala je najgori gem i vratila Kvitovu u igru.

Potom je usledio dramatičan taj brejk. U dva navrata je Hrvatica imala mini brejk prednosti i ni to nije bilo dovoljno. Na kraju je surovo kažnjena, jer je Kvitova za razliku od nje znala da iskoristi prvu priliku.

Kvitova je u Berlinu upisala 31. titulu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje