utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Drama na Majorci i titula Cicipasu

Grčki teniser Stefanos Cicipas novi je šampion turnira na Majorci. Grk je u velikom finalu savladao domaćeg tenisera Roberta Bautistu Aguta rezultatom 2:1, po setovima 6:4 3:6 7:6 (7:2)

Publika na Majorci mogla je da uživa u spektakularnom meču. Sve što tenis kao igra može da pruži viđeno je u ovom duelu. Cicipas je ovo mogao mnogo lakše dobiti, ali Agut je još jednom pokazao zašto važi za jednog od najvećeg borca na ATP turu.

Bolje u meč ulazi Cicipas. Agut se bukvalno nije pojavio na terenu, a dok se on pribrao Cicipas je napravio dva brejka i poveo sa 4:0. Španac je uspeo da vrati jedan brejk zaostatka, no prednost je bila isuviše velika da bi se sustigla.

Drugi set ponovo sjajno otvara Cicipas, brejkom u trećem gemu. Činilo se da je to početak kraja, a onda na scenu stupa Agut. Od rezultata 1:3 vezuje čak pet gemova i izjednačuje na 1:1.

Cicipas je vidno bio u šoku. Napravio je pauzu između dva seta i krenuo tamo gde je stao u prvom setu. Ponovo je prvi stigao do brejka i poveo sa 3:1. Grk je imiao u šestom gemu priliku da potpuno slomi otpor protivnika, jer je imao brejk loptu. No, ni to nije iskoristio i kasnije je kažnje za to. Ponovo je Agut vratio brejk i uspeo da odvede set u taj brejk.

Ipak, na kraju hrabrost odlučuje pobednika. Cicipas je u taj brejku igrao napadački i to mu se isplatilo. Dva puta je oduzeo servis Agutu i na kraju zasluženo odneo pobedu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje