petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Drugo uzastopno finale za Danca

Danski teniser Holger Vitus Rune igra fenomenalan tenis u poslednje vreme. Nakon plasmana u finale turnira u Sofiji, Rune je obezbedio plasman u finale turnira u Štokhlomu. Rune je u prvom polufinalu savladao Australijanca Aleksa De Minora. Rezultat je bio 2:1, po setovima 4:6 7:6 (7:1) 7:5.

Bio je to jedan težak i neizvestan meč kojeg se ni samo finale ne bi postidelo. Publika u prestonici Švedske je zasigurno uživala u ovom meču.

Meč je otvoren razmenom brejkova. Rune je napao, a De Minor momentalno uzvratio. Usledila je nešto mirnija faza meča, a ključan detalj bio je deseti gem kada De Minor koristi pad u igri protivnika i osvaja prvi set.

Drugi set donosi još veću borbu. Na startu od pet uvodnih gemova čak četiri su bili brejkovi. Prednost se smenjivala sa jedne na drugu stranu, a na kraju set je rešen u taj brejku koji Rune dobija lako sa 7:1.

U trećem setu ponovo Rune prvi napada u ranoj fazi. Poveo je Danac sa 3:1, no uporni De Minor se vratio na 4:4. Činilo se da će i ovaj set biti rešen u taj brejku, no Rune je u 11. gemu izvršio pritisak na protivnikov servis i brejkom zatvorio meč.

U velikom finalu Rune će igrati protiv boljeg iz duela Cicipas/Rosuvori.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje