petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Dušanu Ivkoviću nagrada za životno delo Sportskog društva Radnički

Legendarnom trofejnom selektoru naše košarkaške reprezentacije Dušanu Dudi Ivkoviću danas je uručena nagrada za životno delo Sportskog društva Radnički.

Svečana ceremonija je održana u „Muzeju istorije Jugoslavije“ povodom obeležavanja sto godina od osnivanja Sportskog društva Radnički u prostoru zgrade „Muzej 25. Maj“. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dušan Ivković, uz brata Slobodana Pivu Ivkovića, jedna je od najvećih trenerskih legendi koje su potekle iz sportskog društva sa Crvenog krsta, a priznanje su mu uručili najmlađi članovi SD Radnički.

– Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim na ovom velikom odlikovanju SD Radnički. Sigurno da je u ovih stotinu godina bilo funkcionera i igrača koji su zaslužili ovo priznanje. Ja sam vrhunske rezultate ostvarivao sa klubovima i reprezentacijom, možda bi bilo bolje da se ova nagrada dodeljuje za vernost. Nije retko da se kaže veran kao pas, a ja sam tako ostao veran Radničkom – rekao je Ivković na dodeli priznanja.

Ivković se zahvalio predsedniku Vučiću na pomoći za izgradnju novog objekta na Cvenom Krstu.

– Trudićemo se da napravimo da Radnički funkcioniše i u narednih sto godina – poručio je Ivković


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje