petak, 10. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Dva iznenađenja za kraj osmog dana Australijan opena!

Dva velika iznenađenja dogodila su se za završetak osmog dana Australijan opena kada je muška konkurencija u pitanju.

Tenis Sandgren nastavlja da živi svoj san, a večeras je „pao“ još jedan top 10 igrač Dominik Tim. Amerikanac je slavio sa 3:2, po setovima 6:2 4:6 7:6 (7:4) 6:7 (7:9) 6:3.

Pritisak da mora da pobedi je sputao Tima da odigra kako zna, a maksimalna rasterećenost je Sandgrenu dala krila da odigra meč karijere.

Prvi set je protekao u apsolutnoj dominaciji Sandgrena koji je sa dva brejka lagano uzeo prvi set, i Timu jasno dao do znanja da se neće prošetati do četvrtfinala.
Takav stil igre mu je oduzeo dosta energije i u jednom trenutku je ostao bez daha. To se jasno videlo u drugom setu, u kom je Tim konstantno pritiskao servis Sandgrena koji je poklelako, i jedan brejk je bio dovoljan za osvajanje drugog seta.

Treći i četvrti set su otišli u taj brejk. Viđena je velika borba u oba seta, a Sandgren je bio bolji u trećem sa 7:4, dok je Tim svojom mirnoćom uspeo da uzme četvrti set sa 9:7 u taj brejku.

Kada je Tim uzeo četvrti set svi su očekivali da Sandgren stane pre svega na fizičkom planu, jer on nikada u karijeri nije igrao ovako kvalitetne mečeve, a i psihički zbog gubitka četvrtog seta.
Ipak, do toga nije došlo. Tim se povukao iz osnovne linije i čekao greške kojih nije bilo. Sandgren je pogađao iz svih pozicijia i uspeo da napravi brejk za 4:2. Kasnije mu ruka nije zadrhtala i tako se plasirao u četvrtfinale što mu je svakako najveći uspeh u karijeri.

Tu nije bio kraj iznenađenjima, a za to se pobrinuo mladi Hjeon Čung koji je pobedio šestostrukog šampiona Australijan opena Novaka Đokovića sa 3:0, po setovima 7:6 (7:4) 7:5 7:6 (7:3).

Čung je može se slobodno reći odigrao meč karijere. Momak iz Južne Koreje je leteo po terenu, i Novak Đoković nije imao rešenja za njegovu defanzivu za koju mnogi kažu da je slična Novakovoj iz najboljih dana.

Setovi su manje više bili po istom šablonu. Novak je po ko zna koji put ušao slabo u meč i morao da juri veliku prednost. Uglavnom je on bio u zaostatku koji je nadoknađivao, ali u ključnim trenucima Čung je bio bolji. Birao je racionalnija rešenja, dok je Novak na brejk lopte birao loša rešenja što je uvek vraćalo Čunga kako u gemove tako i u setove.

Tako je Čung prvi čovek iz Južne Koreje koji je uspeo da se plasira u četvrtfinale nekog grend slema, a u njemu će igrati protiv Sandgrena, i to je meč u kojem svakako ima šanse za prolaz dalje.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje