petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Dvostruka pobeda za Peresa u Azerbejdžanu

Vozač Red Bula Serhio Peres pobednik je trke za Veliku nagradu Azerbjedžana. Fenomenalni Meksikanac je juče trijumfovao u sprint trci, a danas je došao do duple pobede. Potpuno zasluženo. Ovo je za njega druga pobeda ove sezone, a šesta u karijeri.

Drugo mesto pripalo je aktuelnom šampionu Maksu Ferštapenu, dok je treći bio Šarl Lekler iz Ferarija koji je trku započeo sa pol pozicije.

Trka sa sobom donije donela mnogo uzbuđenja. Još jednom se pokazalo da je Red Bul za klasu iznad konkurencije, jer je Lekler „pao“ čim je omogućena upotrema DRS-a.

Jedino uzbuđenje viđeno je u prvoj fazi trke kada je na pistu izašlo vozilo bezbednosti zbog incidenta Nika de Vrisa. Usledila je jurnjava po boksu, a kao pobednik iz te bitke izašao je upravo Peres koji je išao nešto kasnije u boks. Nakon toga je bez većih problema napravio razliku u odnosu na Ferštapena koju je čuvao do kraja.

Četvrto mesto pripalo je Fernandu Alonsu koji je u direktnom duelu pobedio Karlosa Sainsa iz Ferarija. Potom sledi Luis Hamilton u Mercedesu i Lens Strol iz Aston Martina. Bodove su još osvojili Džordž Rasel (Mercedes), Lando Noris (Meklaren) i Juki Cunoda (Alfa Tauri).
U generalnom plasmanu i dalje vodi Ferštapen sa 93 boda. Drugi je Peres sa 87.

Šampionat u Formuli 1 se nastavlja sledeće nedelje kada je na programu trka u Majamiju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje