petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Efes i Fener u problemu

Košarkaški klubovi Fenerbahče i Efes našli su se u velikom problemu povodom novog zakona koji je doneo košarkaški savez Turske.

Naime, košarkaški savez Turske je doneo odluku da se ponište Turska dražavljanstva svim igračima koji ne igraju za turski nacionalni tim. Tom odlukom su najviše pogođeni Fenerbahče zbog Vilbekina i pogotovo Efes zbog Larkina.

Povodom ovih dešavanja izjasnio se i sam Efes saoštenjem:

Kazna koju je dobio naš sportista duboko je uticala i na njega i na naš klub. Planiranje sezone, sastav tima i struktura budžeta našeg tima pretrpeli su težak, nepopravljiv udarac zbog ove kazne. Naš klub, koji je obučio bezbroj igrača za tursku košarku, svake godine je obezbeđivao igrače nacionalnim selekcijama u svim starosnim kategorijama i jedan je od timova koji su sa ponosom ispraćali najviše sportista u našu reprezentaciju dugi niz godina, bila je strana koja je trpela najviše u ovom procesu. Nakon ovog procesa, sa žaljenjem smo saznali da je Odbor za sportsku arbitražu, koji je ovo pitanje ocenio kao rezultat pravne prijave našeg kluba, odobrio kaznu izrečenu našem sportisti“ objavio je Efes na svom sajtu

Ceo problem je nastao jer je Larkin napustio kamp reprezentacije Turske i nije učestvovao na predolimpijskom turniru koji je bio organizovan u Turskoj ovog leta. Turci su kao domaćini imali veliku šansu da se kvalifikuju za narednu fazu predpolimpijskih turnira,ali su poraženi od Hrvatske u finalu. Taj poraz je Turke jako zaboleo i svu krivicu su svalili na Vilbekina i Larkina.

Efes je pokušao da objasni zašto je Larkin propustio taj turnir,ali uzaludno.

 „Tokom pripremnog kampa naše reprezentacije za letnje olimpijske kvalifikacije, odigrao se dobro poznat proces u vezi sa našim Šejnom Larkinom. Naš igrač Šejn Larkin prisustvovao je pripremnom kampu na traženi datum, obavestio nadležne o svojoj povredi i prošao zdravstvene preglede koje su zahtevali lekari nacionalnog tima. Usled zdravstvenih pregleda nije mogao da učestvuje na utakmicama naše reprezentacije zbog problema sa sa kolenom. Iako je naš sportista blagovremeno i tačno prijavio rezultate magnetne rezonance i izveštaje lekara o stanju kolena relevantnim, naš sportista je osuđen na veoma tešku kaznu od Turske košarkaške federacije”

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje