ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EP U16, “B” divizija: Srbija osvojila pehar!

Srbija U16 – Turska U16 84:66 (19:15, 25:13, 26:6, 14:32)

Ženska U16 reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici. Tim koji vodi selektorka Biljana Stanković tako je peharom krunisao sjajne partije koje je pružao tokom turnira u glavnom gradu Crne Gore.

Prethodno su samim plasmanom u finale, naše devojke izborile povratak u „A“ diviziju i time čak i premašile cilj koji je pred njih postavljen.

Posle koliko-toliko izjednačenog starta, u kome je naš tim ipak bio korak ispred, sve dileme su praktično rešene već u drugoj četvrtni. Mnogo bolja odbrana, donela je i više laganih poena i stalni rast prednosti Srbije. Do velikog odmora ona se popela na 16 poena – 44:28.

Serijom 10:2 naše devojke su otvorile drugo poluvreme i rešile sve dileme. Naravno da to nije značilo i da će do kraja da se opuste. Nikako. Nisu odustale od igre koja im je donela povratak u A diviziju, pa na kraju i ovaj pehar.

Turska nije izdržala pritisa, u trećem periodu stala je na samo šest poena, a Srbija pred poslednji mali odmor prednost uvećeala na 36 poena!

Jana Vesić je sa 18 poena bila najefikasnija, Minja Aranđelović je dodala 15, Jovana Popović 14, uz 7 skokova, dok je Lana Marić stala na 12, uz 11 skokova.

Kompletnu statistiku možete videti ovde.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje