nedelja, 03. decembra 2023.

t1x2.net

spot_img

Espargarova pobeda u senci povrede Banjaje

Vozač Aprilije Aleš Espargaro pobednik je trke za Veliku nagradu Katalonije. Ovo je istorijski vikend za ekipu Aprilije, jer osim što je Espargaro pobedio, drugo mesto zauzeo je drugi vozač Aprilije Maverik Vinjales, dok je treći bio Horhe Martin iz Pramak Dukatija.

Fenomenalan vikend za ekipu Aprilije ipak mora ostati u senci strašnog incidenta sa početka trke. Naime, na samom startu dogodila su se dva incidenta jedan za drugim. U prvoj krivini pala su petorica vozača, kada je Enea Batijanini naleteo na Žoana Zarka, a zatim su na njih naleteli Aleks Mareks, Fabio Di Đanantonio i Marko Beceki. Ne dugo zatim dogodio se još jedan incident u kojem je učestvovao aktuelni šampion Frančesko Banjaja koji je doživeo ozbiljnu povredu. Banjaja je izgubio kontrolu i pao, a nakon toga je preko njegovih nogu preleteo Bred Binder.

Momentalno je izbačena crvena zastavica, a Banjaja i Beceki su prebačeni u bolnicu na preglede.

Nakon pauze trka je nastavljena, ali nije bilo isto bez pomenutih vozača. Espargaro i Vinjales su maksimalno izdominirali i zasluženo zauzeli prve dve pozicije.

Među prvih deset našli su se još i Žoan Zarko, Migel Oliveira, Aleks Markez, Fabio Kvartararo, Džek Miler, Augusto Fernandez i Fabio Di Đanantonio.

Moto GP šampionat se nastavlja već sledeće vikenda kada je na programu tra za Veliku nagradu San Marina u Mizanu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje