utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Estonka najavila kraj karijere

Estonska teniserka Anet Kontavejt najavila je kraj karijere. Jako tužna vest za svetski tenis, jer je Anet igračica koja je plenila harizmom. Prošle godine je uspela da se domogne i druge pozicije na WTA listi, ali usledila je povreda leđa koja će ispostaviće se biti i presudna za njenu celu karijeru. Upravo je to razlog za što Anet završava karijeru tako rano.

Anett Kontaveit (@anett_kontaveit) • Instagram photos and videos

Završavam karijeru kao profesionalni sportista. Posle nekoliko poseta doktorima i konsultacijama sa mojim medicinskim timom utvrđeno je da imam problem sa diskom u donjem delu leđa, što mi onemogućava da se dalje takmičim“.

„Donela sam zastavu Estoniju na teniske terene i igrala pred navijačima širom sveta. Spremna sam za nove životne izazove, posle Vimbldona na kojem ću učiniti sve da ostvarim dobar rezultat“, rekla je Kontavejt.

U karijeri Kontavejt je osvojila šest titula. Ima 388 pobeda i 200 poraza, a najveći uspeh na gren slem turnirima bilo joj je četvrtfinale Australijan opena 2020. godine. Poslednji turnir u karijeri biće joj Vimbldon.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje