petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EURO2020: Nepravda za gostujući tim – zabranjen ulaz navijačima?

Danski ljubitelji fudbala neće moći da stignu u London i podrže svoje favorite u sredu u polufinalu Eura 2020 zbog ograničenja putovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ograničenje je nametnuto zbog pokušaja ograničavanja širenja koronavirusa. Danci koji ulaze u Englesku moraju biti izolovani 10 dana.

Izuzetno smo tužni i teško je to prihvatiti. Trudili smo se svim silama da pronađemo rešenje za naš problem. I imajte na umu da su danski navijači bili kamen temeljac uspeha našeg tima na ovom prvenstvu,“ reklo je u saopštenju za javnost Dansko udruženje navijača.

Danski tim je bukvalno plutao na talasu emocija nakon što je njihov plejmejker Christian Eriksen pretrpeo srčanu aritmiju i onesvestio se tokom prvog susreta sa Finskom u Kopenhagenu. Ali za porast slučajeva koronavirusa krivi su evropski šampionati, jer su se navijači okupljali u velikim grupama na stadionima i navijačkim zonama, a pandemija još uvek besni u delovima kontinenta. UEFA pokušava da objasni da utakmice vodi na isti način kao i lokalna zdravstvena ograničenja.

Dancima se mora dati oko 6.000 karata sa ukupno 60.000 mesta na Vembliju. Očigledno onima koji su dugo bili u Engleskoj, širom Ujedinjenog Kraljevstva ili žive na njenoj teritoriji.  Dancima u Velikoj Britaniji već je prodato oko 4.800 ulaznica, saopštio je Danski fudbalski savez. Takođe se dodaje da je navijačima poslato 1.000 majica za reprezentaciju da pocrvene sektor.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje