petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Eurobasket: Zašto je SRBIJA izgubila od Italije?

Reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Eurobasket mnogo ranije nego što se očekivalo. U osmini finala bolja je bila selekcija Italije rezultatom 94-86.

Mnogi pronalaze krivce u ovom rezultatu, neki svaljuju svu krivicu na selektora Pešića i njegov izostanak Miloša Teodosića, dok drugi nisu zadovoljni zalaganjem pojedinih igrača na terenu.

Da li je greška što selektor nije pozvao Teodosića?

Lucidnog plejmekera izuzetno cenimo kako zbog igračkih sposobnosti, tako i zbog doprinosa reprezentaciji. Međutim, u 2022. smatramo da nije nepravedno izostavljen sa spiska jer je pored Micića koji je već 2 godine najbolji plejmejker Evrope, potreban igrač sa klupe koji će odigrati dobru odbranu na bekovskim pozicijama. Pitamo se, kako to da niko nije Teodosića spominjao u grupnoj fazi kada je Srbija igrala lepršavo i poigravala se sa protivnicima? Tada niko nije imao pridika, tek posle poraza od Italije javio se deo publike koji je negodovao što iskusni plejmejker nije u sastavu.

Da li bi Teo pomogao u odbrani na plejmejkeru Marcu Spissu? Čisto sumnjamo jer Miloš ni u svom klubu ne pokazuje interesovanje za igranje odbrane. Spissu je bio posebno raspoložen pošto je ovakvo šutersko izdanje (6-9 za 3 poena) poslednji put pokazao još igrajući za Sassari kada je pogodio jednu trojku više 14. aprila 2021. protiv Milana. Sa tako raspoloženim italijanskim igračem smatramo da je Pešić morao da uvede Jaramaza (i pored par grešaka u fazi napada), Ognjen je trebao da bude više na parketu i pokuša da limitira Spissua koji je konstatno ostajao sam na šutu.

I dalje stojimo pri stavu da je umesto Nedovića trebao biti pozvan Dobrić.

Da li je minutaža Nikole Jokića bila adekvatna?

MVP NBA lige odigrao je maksimalno korektno u fazi napada (32 poena), ali je morao biti duže na parketu kada se rezultat lomio. Da li postoji neka klauzula Denvera prema minutaži Jokića u reprezentaciji – nismo sigurni, ali je morao biti više od 30 minuta na parketu u ovako bitnom meču (proveo 29 minuta).

Minutaža Luke Dončića na poslednjia 4 meča Slovenije (35, 34, 39 i 36).

Čijim izdanjem nismo zadovoljni?

Nezahvalno je kritikovati pojedince, jer je košarka timski sport, ali ukoliko bismo morali da negodujemo onda bismo targetirali Marka Gudurića. Vrlo brzo je ušao u probleme sa ličnim greškama i nažalost nije pogodio šuteve za 3 poena što je njegova specijalnost.

Da li je Srbija mogla više?

DA! Definitivno da, očekivali smo minimalno plasman u polufinale Eurobasketa imajući u vidu da su u ekipi 2 MVP-a najjačih liga na svetu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje