ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Da li je ovo razlog propalog transfer Ferela u Partizan?

Iako se činilo da će Jogi Ferel pojačati Partizan,on je pojačao Partizanovog rivala u ABA ligi, ekipu Budućnosti.

Iz Partizana su kao razlog propalih pregovora naveli podatak da je raskidanje Ferelovog jako kompikovano.

Danas je Jogijev agent izneo celokupnu istinu oko ovog transfera:

– Moj partner je rekao (sportskom direktoru Partizana) Zoranu Saviću da će Ferel biti dostupan i pet dana kasnije sam pitao šta se desilo sa Partizanom. Nije dobio odgovor, niti ponudu, iako smo im saopštili kako je Jogi u procesu i da radim na otkupu ugovora. Sledećeg dana sam se čuo sa Zoranom i pitao: „Da li ste zainteresovani za Jogija?“ Odgovorio je potvrdno, a na moje pitanje na kom nivou, uzvratio je da mora da razgovara sa trenerom. Sutradan je izašao sa ponudom na dva meseca, uz opciju da ostane do kraja sezone.

Ferel je obavio razgovor sa Željkom Obradovićem.

-Bila je to sjajna komunikacija.

Ipak, Partizanova finansijska ponuda nije bila dovoljna, a u međuvremenu je Budućnost izašla sa boljim uslovima i garantovanim ugovorom do kraja godine.  Partizana su izlazile poruke da je posao završen, što je naljutilo Kineze sa kojima je Ferel bio pod ugovorom.

Posao nikad nije bio sklopljen, niti smo se dogovorili i rekli da Jogi dolazi u Partizan. I dalje smo bili u procesu raskida ugovora u Kini. Šangaj je tražio još 100.000 evra za otkup. Objasnio sam im da nemamo dogovor sa Partizanom, pa su se stvari smirile…

Partizan je imao sedam dana da izjednači ponudu. Ako zaista želiš igrača, onda to i uradiš, garantuješ celu godinu, a oni to nisu uradili. Jogi se tada odlučio za Budućnost. Kada sam to javio, poručeno je meni i mom partneru da nijedan naš igrač više nikada neće igrati u Partizanu. Zašto?

Partizan je ovako ostao bez još jednog pojačanja ove sezone, nakon fijaska sa Mirotićem,usledio je novi,pa će tako Partizan morati nastaviti sa traženjem pleja za ovu sezonu.

Da li je nekompletiranje rostera za ovu sezonu glavni krivac za dosadašnje rezultate Partizana i koliko će to uticati na preostali deo sezone videćemo.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje