petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrokup: ABA ligaš ima težak zadatak u Španiji

Na Kanarskim ostrvima u utorak od 21 čas, Budućnost igra sa jednim od favorita za osvajanje Evrokupa, Gran Kanarijom. Tim Jake Lakoviča je u nedelju pred svojim navijačima veoma ubjedljivo poražen u duelu sa Baskonijom (96:68) i sigurno će protiv „plavih” tražiti iskupljenje.

To je veoma kvalitetna ekipa, koja je pred sezonu dosta renovirala tim. Doveli su jako kvalitetna domaća pojačanja iz španske lige, ali i odlične internacionalce. Samim dovođenjem ovako kvalitetnih igrača istakli su kandidaturu da naprave iskorak u odnosu na prethodnu godinu, pogotovo u Evrokupu i jedan su od favorita da osvoje takmičenje”, rekao je Vladimir Jovanović.

Na svakoj poziciji imaju po dva kvalitetna igrača i izmenama drže visok nivo igre tokom celog meča. Ukoliko želimo dobar meč protiv Gran Kanarije, moramo da zaustavimo bekovsku liniju koja je izuzetno kvalitetna u pik’en’rol igri i šuterski potentna. Pre svega mislim na Slotera, vrlo iskusnog internacionalca, ali ne bih da umanjim ni kvalitet Benitea i Basasa. Normalno, uz organizacione sposobnosti Albisija. U lou-post igri prevashodno se ističu Inglis i Salvo sa pozicije tri. Ne smemo da dozvolimo lake poene, tranziciju koja je njihov trejdmark. Vrlo zahtevna utakmica sa taktičke strane i zahtevaće fokus od prvog do poslednjeg minuta”, poručio je Jovanović.

„Plavi” su u subotu, na utakmici prepunoj oscilacija, savladali gradskog rivala SC Derbi. U timu još nema Kenana Kamenjaša i Edina Atića, a Eron Vajt je otišao.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje