petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Evrokup: Virtus Bologna – Cedevita Olimpija (13. Januar)

Košarkaši Cedevite Olimpije otvoriće drugi deo 7DAN EuroCup-a u sredu u 18.30 u Bolonji u okršaju sa Virtusom Segafredo Bologna.


Evrokup: Partizan dočekuje italijansku ekipu na startu TOP16


Italijanski tim jedini je zaključio prvi deo takmičenja sa deset pobeda u deset mečeva. Ljubljanski košarkaši su u deset mečeva slavili sedam puta. Virtus je nešto rezervisaniji u nacionalnom prvenstvu Italije, gde na svom kontu posle 14 mečeva ima ’samo’ devet pobeda. U subotu je ekipa iz Bolonje ugostila Trento i zabeležila pobedu sa 92:85. Sa 17 poena i osam skokova, najefikasniji je bio košarkaš Kyle Weems. Pratio ga je najkorisniji igrač prvog dela 7DANA Evrokupa Miloš Teodosić, koji je na 11 poena dodao 11 asistencija. Košarkaši Cedevite Olimpije sigurno će želeti da poprave utisak sa nedeljnog okršaja sa Zadrom u sredu. U dvorani Krešimir Ćosić, Zmajevi su dominirali većim delom meča na parketu, ali su na kraju slavili tesnu pobedu sa 80:78, što je, uprkos svemu, dobro putovanje pred zahtevnu turneju u Bolonji.

Ljubljančani su u Bolonju otišli ​​bez Ivana Marinkovića (bolest).

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija: „Virtus Segafredo Bolonja je definitivno glavni favorit za osvajanje EuroCup titule. Pred kraj prethodne kalendarske godine pojačali su se sa Markom Belinelliem, a ovim dodavanjem definitivno se smatraju najboljom ekipom na takmičenju. Tim čine same zvezde, koje su igrale i u NBA ligi i u Evroligi, osvajale su i brojne titule u raznim međunarodnim takmičenjima. Virtus je apsolutni favorit za konačnu pobedu u 7DAIS EuroCup-u. Za nas je sigurno prava nagrada za naš rad u prvom delu takmičenja koji je dobio priliku da igramo protiv tima iz Bolonje. Žao mi je što navijači još nemaju priliku da prate takav tim u Ljubljani “.


Evrokup: Mornar u Španiji otvara TOP16

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje