petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Evroliga: Šta nam je donelo duplo kolo – nekoliko povreda bitnih igrača!

Duplo kolo Evrolige je uzbudljivo za svakog ljubitelja dobre košarke, ali brz tempo igranja utakmica ne prija igračima u Evropi. Za razliku od širokih rostera u NBA, Evroliga polako praktikuje produženje klupe što sa sobom vuče veći budžet koji je neophodan kako biste bili konkuretni na mapi Starog kontinenta.

Brz ritam utakmica na svaka 2 dana, pogotovo posle tek završenog evropskog prvenstva donosi i brojne povrede sa sobom. Tokom ove nedelje čak 5 igrača se povredilo!

Težak poraz ASVEL-a prvo od Fenera, pa potom i od Maccabia, pratila je i povreda pratila  povreda desnog kolena Žofrija Lovernja.

Milano je trijmufovao na gostovanju u Minhenu, ali je tom prilikom Shavon Shields, uganuo levo stopalo i izašao u prvoj četvrtini, i nije se vraćao u drugom poluvremenu. Ozbiljnost povrede znaće se posle dodatnih lekarskih izveštaja. Na istoj utakmici povredio se i centar Bayerna – Othello Hunter koji je odigrao svega 6 minuta zbog povrede tetive.

Šuter Barcelone Alex Abrines doživeo je neprijatnost u Kaunasu i napustio je meč zbog povrede. U taboru katalonske ekipe nadaju se da povreda nije ozbiljnije prirode jer su već lišeni usluga Mirotića i Kurica.

Valencia je izgubila meč protiv Fenera, a dobar deo utakmice presedeo je Jared Harper. Amerikanac se nije vraćao u igru usled povrede desnog skočnog zgloba.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje