petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Evroliga: Zvezda dočekuje Barcelonu

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon čudesnog preokreta i pobede u Novom Mestu, okrenuli su se narednoj utakmici i duelu sa trenutnim liderom na tabeli Evrolige, ekipom Barselone.

Blaugrana i ove sezone predvođena izvanrednim Mirotićem napada trofeje u svim takmičenjima u kojima nastupa, a dosadašnje igre, te dovođenje velikog pojačanja Donte Ekzuma govore da Barselona sa pravom želi korak dalje u Evroligi, nakon prošlosezonskog finala.

Barsa stiže u Beograd nakon pobeda nad Realom u Evroligi i trijumfa na Kanarsim ostrvima u okviru Endesa lige, dok se crveno-beli nalaze u seriji pobeda, pa utakmica u utorak uveče ima i epitet “utakmice kola” Evrolige.

Ekipa Crvene zvezde je nakon velike pobede, ali i velikih napora i potrošnje koje je doneo veliki preokret u Novom Mestu, imala slobodan dan u nedelju, a tim se u ponedeljak vratio treninzima pred veliki izazov koji sledi našem timu

Trener Dejan Radonjić: “Dolazi nam u goste ekipa koja je lider na tabeli, koja je do sada pokazala da ima puno razloga da dođe do trofeja ove sezone u EL. Ekipa sa puno iskustva, koja je u odličnoj formi i znamo da nas čeka težak meč i veliki izazov. Barselona je tim najvećeg mogućeg kvaliteta u Evroligi, pa moramo da budemo spremni na čvrstu utakmicu i odgovorimo na agresivnost i energiju. Koncentracija, takođe segment koji će biti jako važan u tom duelu. Neizvesno je u kom sastavu ćemo nastupiti, što nam otežava poziciju pred ovu utakmicu, u kojoj želimo da damo sve što imamo u ovom trenutku uz veliku podršku naših navijača koje pozivam da nas podrže sutra” rekao je trener crveno belih.

Ovo će biti 11. duel dva kluba u Evroligi, trenutni skor je 8/2 za Barselonu koja je vodeća na tabeli Evrolige sa skorom 12/2. Crvena zvezda mts je nakon dve vezane pobede na skoru 6/8.

Već u petak u Beograd stiže ekipa Bajerna, a taj meč 16. kola igra se od 20.45 časova u hali “Aleksandar Nikolić”.


Izvor: KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje