ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Fantastičan vimbldonski dan za Srbiju!

Treći takmičarski dan na Vimbldonu bio je više nego turbulentan. Kiša je pravila velike probleme organizatorima turnira, no i pored toga velika većina mečeva je uspela da se odigra.

Tog tana Srbija je imala tri predstavnika na turniru i sva tri su prošla u narednu fazu turnira.
Svakako jedno od najvećih iznenađenja priredila je Natalija Stevanović koje ja savladala ni manje ni više nego Karolinu Pliškovu. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:2 6:3.

Kvalifikantkinja iz Srbije je odigrala neverovatan meč na svim nivoima. Potpuno je iznenadila Pliškovu svojom agresivnom i pametnom igrom. Igrala je kao u transu i potpuno zasluženo ide u drugu rundu gde je čeka Nemica Tamara Korpač.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je pobedio Australijanca Džordana Tomsona sa 3:0, po setovima 6:3 7;6 (7:4) 7:5. Bio je to dosta teži meč od onog iz prve runde, no Đoković je pronašao put do pobede. U onim bitnim trenucima Đoković je igrao najbolji tenis i zasluženo se plasirao u treću rundu. Tamo ga čeka stari rival Sten Vavrinka.

Da dan bude savršen potrudio se Laslo Đere. Đere je posle mnogo peripetija savladao Amerikanca Maksima Kresija sa 3:1, po setovima 6:7 (5:7) 7:6 (7:3) 7:6 (10:8) 7:6 (9:7).

Jako težak i zahtevan meč za Đerea koji je imao sreće da organizatori njegov meč premeste na jedan od terena koji imaju krov. Konačno je probio barijeru zvana taj brejk i uspeo da dobije tri od četiri i tako se plasira u narednu fazu turnira.

Njegov sledeći protivnik biće Amerikanac Ben Šelton.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje