četvrtak, 09. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Felisijano Lopes završio karijeru!

Španski teniser Felisijano Lopes i zvanično je odigrao poslednji profesionalni meč. Španac je rešio da sea penzioniše u svojoj zemlji, na turniru u Majorci gde ga je u četvrtfinalu savladao Nemac Janik Hanfman. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:2 6:4.

ATP Tour on Twitter: „Gracias, Feli! 👏   After 26 years as a professional tennis player, @feliciano_lopez retires on home soil in Mallorca, Spain. https://t.co/mZF5URVbMW“ / Twitter

Juče je Lopes igrao naporan meč protiv Džordana Tomsona i bilo je evidentno da nije na potrebnom nivou. Hanfman je maksimalno izdominirao, u pravim trenucima pravio brejkove i za njega nije bilo problema. Hanfman će u narednoj fazi turnira igrati protiv bolje iz duela Mute/Manarino.

Lopes tako završava profesionalnu karijeru u 42. godini. U bogatoj karijeri osvojio je 7 ATP titule, a najbolji rank bio mu je 12. mesto. Kada su u pitanju grend slemovi najdalje je dogurao na Vimbldonu i US Openu gde je igrao četvrtfinala, a na Rolan Garosu i Australijan openu najdalje je stigao do četvrte runde.

Bez obzira na kraj profesionalne karijere, Lopes će i dalje biti u svetu tenisa kao direktor mastersa u Madridu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje