nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ferštapen lako do pobede u Imoli

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobenik je trke za Veliku nagradu Emilije i Romanje. Aktuelni šampion je na veoma dominantan način upisao drugu pobedu u sezoni, a 22. u karijeri, ostavši prvog pratioca iza sebe za 16 sekundi. Drugo mesto pripalo je Serhiju Peresu u drugom Red Bulu, a treće Landu Norisu iz Meklarena.

Pored ubedljive pobede Ferštapena trku je obeležio krah Ferarija. Karlos Sains je odustao već u prvom krugu zbog kvara na bolidu, a Lekler je završio tek na šestom mestu iako je imao podijum u rukama. U samom finišu trke, Lekler je napravio veliku grešku posle koje se okrenuo na stazi i na kraju se morao zadovoljiti šestim mestom.

Najveći profiter posle Leklerove greške bio je Lando Norid koji je na kraju završio na podijumu ni kriv ni dužan. Četvrto mesto zauzeo je Džordž Rasel iz Mercedesa, ispred Valterija Botasa u Alfa Romeu koji je svim silama pokušao da ga pretekne, ali bezuspešno.
Sedmo mesto pripalo je Jukiju Cunodi iz Alfa Taurija, a prvih deset su kompletirali Sebastijan Fetel, Kevin Magnuesen i Lens Strol.

Šampionat u Formuli 1 se nastavlja 8. maja kada je na programu trka za Veliku nagradu Majamija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje