utorak, 21. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Ferštapen najbrži u sprint trci u Austriji

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je sprint trke koja je vožena u Austriji. Bila je to druga sprint trka u sezoni i Ferštapen je na više nego impresivan način zabeležio pobedu.
Bez obzira na kišovite uslove, Ferštapen je pokazao da je najdominantniji vozač u ovom trenutku i da je bez premca. Drugo mesto pripalo je timskom kolegi Serhiju Peresu dok je treći bio Karlos Sains iz Ferarija.

Formula 1 on Twitter: „A fiery moment on track, and on the airwaves for the Bulls 🫣 #AustrianGP #F1Sprint https://t.co/r8pFy57Dnx“ / Twitter

Sve oko pobednika bilo je rešeno u uvodnoj fazi trke. Na samom startu Peres je uspeo da izbije na čelo, ali nedugo zatim Feršapen uzvraća udarac i od tog trenutka gubi mu se svaki trag.

Svu tu ludnicu na startu trke iskoristio je NIko Hulkenber ga se nađe između dvojca Red Bula, no bilo je svima jasno da on taj tempo neće moći da zadrži tokom cele trke, te su ga Peres i Sains lako pretekle.

Četvrto mesto pripalo je Lensu Strolu iz redova Aston Marina, ispred Fernanda Alonsa i pomenutog Hulkenberga. Sedmi je bio Esteban Okon, a među prvih deset bili su još Džordž Rasel, Lando Noris i Luis Hamilton.
Posle sprint trke u generalnom plasmanu Ferštapen ubedljivo vodi sa 208 bodova. Drugi je Peres sa 133.

Glavna trka na programu je u nedelju od 15:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje