subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Ferštapen slavio u Francuskoj, da li je pitanje šampiona rešeno?

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Francuske. Ferštapen je na stazi Pol Rikard upisao sedmu pobedu ove sezone, a 27. ukupno u karijeri. Drugo mesto pripalo je Luisu Hamiltonu iz Mercedesa, dok je poslednji stepenik pobedničkog postolja pripao Hamiltonovom timskom kolegi Džordžu Raselu.

(2) Formula 1 on Twitter: „MAX VERSTAPPEN WINS IN FRANCE!!! A dominant display by the Dutchman who didn’t put a foot wrong to take glory at Le Castellet 👊 #FrenchGP #F1 @Max33Verstappen @redbullracing https://t.co/1SS1Xj13p1“ / Twitter

Treninzi, kao i kvalifikacije su nagoveštavali da bi trka u Francuskoj mogla biti epska i tako je i počela. Šarl Lekler je uspeo da odbrani pol poziciju i relativno rutinski drži prvo mesto. Ipak, po ko zna koji put kada je imao sve u svojim rukama, Lekler je u 18. krugu napravio grešku i završio na zaštitnoj ogradi. Sve što je preostaloe Ferštapen je oberučke prihvatio i relativno lako završio trku na prvom mestu.

(2) Formula 1 on Twitter: „LAP 18/53 CHARLES LECLERC IS OUT OF THE RACE!!! The Ferrari driver hits the wall at Turn 11! #FrenchGP #F1 https://t.co/5SL5xQcmUc“ / Twitter

Sjajnu trku imali su Mercedesi. Luis Hamilton činjenica nije mogao da se nosi sa Ferštapenom, ali evdentan je napredak. Džordž Rasel je u samom finišu trke uspeo da pretekne Serhija Peresa i nakon toga odbije sve njegove napade.

Peres se na kraju morao zadovoljiti četvrtim mestom. Peti je bio Karlos Sains iz Ferarija koji je čini se ponovo bio žrtva loših odluka njegovog tima. Šesto mesto pripalo je Fernandu Alonsu, sedmu Landu Norisu, a među osvajačima poena našli su se još Esteban Okon, Danijel Rikardo i Lens Strol.

U generalnom plasmanu vodi Ferštapen koji ima 233 boda, čak 63 više od Šarla Leklera.

Šampionat Formule 1 se nastavlja sledećeg vikenda kada je na programu Velika nagrada Mađarske.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje