utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ferštapen slavio u Monci

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Italije. Holanđanin je u Monci ostvario petu uzastopnu pobedu, a 11. ove sezone. Drugo mesto pripalo je vozaču Ferarija Šarlu Lekleru, dok je treći bio Džordž Rasel iz Mercedesa.

Bila je ovo jedna standardna trka za Ferštapena kojao se završila na bizaran način iza vozila bezbednosti. Ferštapen je zbog kazne trku startovao sa sedme pozicije, ali je nakon sjajnog starta uspeo da se probije do druge pozicije i to je na kraju bio ključ trke.

Šarl Lekler sa svojim Ferarijem čini se da je imao pravu taktiku, prave odluke, ali ovoga puta je nedostajala sreća. U dva navrata zbog incidenata na stazi je izlazilo vozilo bezbednosti, a koban je bio drugi izlazak kada je odustao Danijel Rikardo. Lekler i Ferštpen su promenili gume, i činilo se da će direktan duel odrediti pobednika. Ipak, od toga nije bilo ništa, jer se trka završila iza vozila bezbednosti.

Džordž Rasel je imao relativno mirnu trku. Daleko je bio od vodećeg dvojca, ali isto tako nije imao problema sa Karlosom Sainsom koji je završio na četvtom mestu. Prvih deset su kompletirali Luis Hamilton, Serhio Peres, Lando Noris, Pjer Gasli, Nik de Vris i Gvanju Džou.

Ferstapen na čelu generalnog plasmana sada ima 335 bodova, a prate ga Lekler sa 219 i Peres sa 210. Šampionat Formule 1 se nastavlja 2. oktobra kada je na programu trka za Veliku nagradu Singapura.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje