četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Fertšapen pokorio i Mađarsku

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Mađarske. Sjajni Holanđanin je odvezao spektakularnu trku u kojoj je stsartovao sa desete pozicije, ali je na volšeban način upisao osmu pobedu u sezoni, a 28. u karijeri.

(8) Formula 1 on Twitter: „RACE REPORT: Verstappen makes up nine places to take his eighth win of the season 👏 #HungarianGP #F1 https://t.co/MWo3ipQGza“ / Twitter

Drugo mesto zauzeo je Luis Hamilton u Mercedesu, dok je poslednji stepenik pobedničkog postolja pripalo timskom kolegi Džordž Raselu, koji je trku započeo sa pol pozicije.
Trka u Mađarsku donela je mnogo uzbuđenja, a ponovo su u prvom planu bili šefovi Ferarija koji su slično kao u Francuskoj donosili katastrofalne odluke. Sa druge strane Red Bul je imao sjajnu strategiju, koja je Ferštapenu pomogla da relativno lako ostvari novu pobedu.

Četvrto mesto pripalo je Karlosu Sainsu iz Ferarija koji je slično kao i Lekler imao turbulentnu trku. Peti je bio Serhio Peres iz Red Bula, ispred Šarla Leklera. Među osvajačima bodova su se našli Lando Noris, Fernando Alonso, Esteban Okon i i Sebastijan Fetel.

Posle pobede u Mađarskoj Ferštapen je dodatno uvećao prednost u odnosu na Leklera. Ferštapen sada ima 258 bodova, čak 80 više od Šarla Leklera.

Trkom u Mađarskoj završio se prvi deo sezone u Formuli 1, a ona će se nastaviti 28. avgusta kada je na programu trka za Veliku nagradu Belgije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje