subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

FIBA: Poeni igrača – Zicer i promašaj dana

Osam utakmica prvog dana, od kojih je najzinimljivija trebala biti derbi Kanada – Francuska, ali su Trikolori urpopastili meč u 3. četvrtini kada su bili očajni (25-8 u korist Kanade). Najkorisniji igrač današnjeg dana bio je Shai Gilgeous Allexander sa indeksom 36.0, i on je bio najzaslužniji za blowout. Bek Oklahome Thunder zabeležio je 27 poena. Evan Fournier je još u prvom poluvremenu prevelsao marginu koju su zadale kladionice, ali je u drugom bio u izuzetno lošem ritmu i šutirao 3-13 za 3 poena za konačnih 21 poen.

Kanada je trijumfovala 95-65 i nagovestila da će se boriti možda i za neku od medalja.

Jedini drugi meč koji je bio iole rezultatski zanimljiv jeste duel domaćina Filipina koji ipak i pred rekordnim brojem gledalaca nisu uspeli da poraze Dominikanu. Istina, ni Dominikana predvođena Karl Anthony Townsom koji je prebacio marginu sa 26 poena (mahom bio na 25.5, ponegde i 24.5) neće biti protivnik vredan pomena kada naiđu ozbiljnije prepeke nego li je to Jordan Clarkson sa gomilom amatera uz sebe. Bek Utah Jazz imao je 28 poena ali je morao ranije da napusti igru zbog 5 ličnih grešaka.

Favoriti su olako izašli na kraj sa autsajderima pošto je Italija pobedila Angolu, Nemačka trijumfovala protiv Japana, Australija pregazila Finsku, Crna Gora dobila Meksikance, Litvanija olako izašla na kraj sa Egiptom, a Letonija ponizila Liban.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje