petak, 10. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

FIBA: Srbija i bez 2 startera jača od Brazila

Reprezentacija Srbije iz Šenžena putuje za Manilu nakon dve pobede. Nakon što su savladali Kinu, „Orlovi“ su danas bili bolji i od selekcije Brazila sa 89:85 (21:20,24:19,19:21,25:26).

(39) Serbia vs Brazil Full Game Highlights | FIBA WC Warm-Up | August 21, 2023 | FreeDawkins – YouTube
U srpskom nacionalnom timu nije bilo Nikole Milutinova i Bogdana Bogdanovića koji su planski pošteđeni u ovom meču.
Petorka Stefan Jović, Nikola Jović, Vanja Marinković, Dejan Davidovac i Filip Petrušev je započela meč. Nakon velike i ujednačene borbe, prvu četvrtinu je u korist Srbije trojkom uz zvuk sirene prelomio Aleksa Avramović.
U drugoj deonici, momci u belim dresovima su uspeli da uvećaju prednost, da bi početkom treće četvrtine ona bila i dvocifrena. Ipak, Brazil je uspeo da se nakon toga vrati i dođe čak i do preokreta. U smiraj meča, „Orlovi“ su ipak bili smireniji, a trojka Nikole Jovića u poslednjem minutu je najavila i konačan ishod. Uspeli su Brazilci preko Jaga Dos Santoša da priđu na – 1, ali je naš tim dobro organizovao poslednjih 11 sekundi, sprečio rivala čak i da napravi faul, što je krunisao Ognjen Dobrić trojkom za konačnih 89:85.
Srbija: Petrušev 17, N Jović 11, Bogdanović, Marinković 5, Radanov, Dobrić 11, Ristić 8, Gudurić 5, S Jović 9, Davidovac 9, Simanić, Avramović 14
Selektor Srbije Svetislav Pešić:
Trebalo nam je ovo, jedna ovakva utakmica protiv Brazila koji ima sajz, ima visinu i iskusne spoljne igrače. Oni znaju, imaju atletiku, iskusni su. To je ekipa koja je dobila Australiju. Znači obe utakmice koje smo odigrali, protivnici su bili po meri. Kada nas je zvao sponzor, kompanija Peak i ponudio nam da dođemo ovde pitao sam ko će da bude još. Ovakva ekipa, poput Brazila, nam je bila potrebna.
Dobra utakmica, malo smo poštedeli Bogdanovića i Milutinova, oni su igrali malo više od ostalih u prethodnim utakmicama. Oni su normalno trenirali, sve je u redu. Sada su dobili minute neki koji su manje igrali u prethodnom periodu.
Sutra putujemo za Manilu, imamo još nekoliko dana da se odmorimo, da poradimo na još nekim detaljima u odbrani i napadu. Ekipa je u dobrom raspoloženju, mnogo je važna grupna faza, te tri utakmice da iskoristimo da se razigramo, da budemo zdravi. Polako se adaptiramo na vremensku razliku.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje