subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

FIFA SP: Ko će pobediti – Argentina ili Portugal?

U prvom polufinalu Svetskog prvenstva u futsalu koje se održava u Litvaniji – Argentina je u južnoameričkom derbiju savladala Brazil rezultatom 2:1 (2:1).

„Gaučosi“ će tako u Kaunasu imati priliku da brane naslov prvaka koji su osvojili 2016. u Kolumbiji, kada su u borbi za zlato bili bolji od reprezentacije Rusije. Brazil, koji je pet puta u istoriji bio prvak sveta, ostaje bez prilike da dođe do šestog naslova vladara planete.


U 11. minutu vodili su Argentinci 1:0 pogotkom Vaporakija, kojem je asistirao fenomenalni Boruto. Samo dva minuta kasnije plavo-beli su duplirali prednost, a ovog puta je Boruto bio strelac. On je pogodio po četvrti put na turniru, a uz to ima i tri asistencije.

Do poluvremena je selekcija Brazila uspela da prepolovi vođstvo velikog rivala, a gol je postigao najbolji strelac Mundijala Ferao, bio je to njegov osmi gol na turniru.

Do kraja susreta je viđena velika borba u „Žalgirio areni“, pokušavali su Brazilci da izjednače i dođu do finala, ali je Argentina izdržala i obezbedila priliku da se bori za novu svetsku titulu.

Futsaleri Portugala i Kazahstana odigrali su drugi polufinalni duel na Svetskom prvenstvu u Litvaniji.

Portugal je poveo u 23. minutu golom Varele, da bi u poslednjim trenucima meča Nurgozin izborio produžetke za Kazahstance. U produžecima je pao po gol na obe strane.

Preokrenuo je Kazahstan u drugom minutu prvog produžetka, precizan je bio Žunior Daglas posle sjajnog prekida kroz noge je poslao projektil u mrežu Bebea, a onda je sedam minuta kasnije Koeljo odveo utakmicu na penale.

Interesantno strelci golova kod obe selekcije tokom utakmice promašili su u penal seriji (Varela i Žunior). Pored njih, nedovoljno precizan sa linije penala bio je futsaler selekcije Kazahstana – Kaub, pa je tako aktuelni evropski prvak, Portugal otišao u finale, posle velike drame.

Finale između Argentine i Portugala zakazano je u nedelju od 19.00, dok je duel za treće mjesto, u kojem se sastaju Brazil i Kazahstan na programu istog dana, u 17.00. Finale će prenositi RTS na drugom programu.


Izvor: Futsal Srbija

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje