petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Filadelfija Iglsi – Kanzas Siti Čifsi – Najava Superboula 57

Utakmica svih utakmica se večeras igra u Arizoni. U pitanju je Superboul 57, a snage će odmeriti Filadelfija Iglsi i Kanzas Siti Čifsi. Ekipe su toliko izjednačene prema kladionicama da one nisu odredile ko je ovde u stvari favorit. Margina za poene je postavljena na 50.5.

Apsolutno se slažemo sa postavkom kvota kod kladionica. U ovom trenutku su ovo dve najbolje ekipe u ligi, a tu bi mozda dodali i San Francisko 49erse koji su stvarno bili izubijani povredama na ključnim pozicijama, te taj meč protiv Filadelfije nije bio ono što smo očekivali da će biti.

U ovakvim mečevima teško je bilo šta analizirati. Ovo je utakmica koja se dobija na momentum, na strategiju i na suvi kvalitet trenera, igrača i svih koji učestvuju u utakmici. Do kraja članka ćemo pokušati da uporedimo jedinice jednih i drugih i preko toga odrediti ko je bliži tituli.

Pitanje kvoterbeka?

Patrik Mahomos je talenat koji se rađa jednom u 50 godina i ne, to nije floskula to je realnost. Njegova lakoća igranja ove igre, njegove improvizacije, njegov pobednički duh je nešto što se retko viđa, a kada njega okružite facama kakve su Endi Rid i Erik Bienemi onda dobijete pravu mašineriju koja u poslednjih par godina dominira u AFC-u. Džejlen Hurst jeste talentovan, ali ima mnogo manje iskustva od Mahomsa u ovakvim utakmicama. Njegove dobre partije su produkt veoma dobro popunjenog tima, a ne neke njegove bajne igre. Da, Džejlen igra dobar fudbal, ali se u ovom trenutku ne može porediti sa Mahomsom.

Ofanzivna linija?

Filadelfija uz San Francisko ima najbolju ofanzivnu liniju u čitavoj ligi već nekoliko godina unazad. Mada, treba biti realan i istaći napredak ofanzivne linije Kanzas Siti Čifsa. Čifsi su izgubili Superboul protiv Tampa Bej Bakanirsa baš zbog ofanzivne linije. Endi Rid je to shvatio i momentalno se uložio u taj deo tima. Ipak treba čuvati zlatnu koku Patrika Mahomsa. Ofanzivna linija Čifsa je veoma veoma dobra i jedan od razloga zašto je Mahoms protiv Bengalsa sa jednom nogom dominirao. Ta jedinica mu je dala prostora i dodatni sekund, te ne čudi da je ponovo poobarao sve moguće rekorde ove sezone. Blaga prednost ide Filadelfiji, jer su to ipak siledžije (u pozitivnom smisli naravno), ali OL Čifsa je više nego respektabilna.

Igra po zemlji?

Ovde ćemo biti kratki. Filadelfija ima bolju igru po zemlji, ali ponovo moramo dodati nešto. Endi Rid nije neki ljubitelj igre po zemlji, a i što bi bio kada ima jednog Mahomsa na mestu kvoterbeka. Čifsi imaju dva respektabilna trkača u vidu Edvardsa Ilera i Ajzee Pačeka no ne koriste ih mnogo. Fila je tu bolja, ali ne zato što su igrački kvalitetniji nego što oni svoje trkače koriste češće.

Hvatački koprus?

Mnogi su sumnjali da će produkcija Čifsa u napadu opasti odlaskom Tajrika Hila, a desilo se suprotno. Naravno, Trevis Kelsi je ostao primarna meta Patrika Mahomsa, ali sada se ne zna ko je druga opcija. Čifsi imaju veoma brze hvatače koji sjajno trče rute i to Mahoms sjajno povezuje. Ruka Mahomsa ne može da se poredi sa rukom Hursta i tu se svaka diskusija završava.

Defanzivna linija?

Defanzivna linija Filadelfije je za klasu bolja i tu nema spora. Defanzivna linija Čifsa u poslednje vreme pokazuje znake da postoje i da su prisutni, ali treba to i večeras pokazati. Defanzivna linija Filadelfije je imala najviše sekova u celoj ligi i nema sumnje da su u tom segmentu bolji.

Sekonderi?

Ufff ovde će biti velike borbe. Sekonderi Čifsa je na papiru ovako mlad i neiskusan, no ono što su prikazali u ovom plej ofu je za svaku pohvalu. Čini se da su ih potcenili i da oni to iskoristili kao dodatni motiv na najbolji mogući način. Zaista su u egalu u ovom delu tima.

Specijalni timovi?

Možda je Fila tu malo bolja, ali opet su to nijanse. Ako bi gledali kikere Harison Batker je uz Džastina Takera najbolji kiker u ligi i tu mala prednost mora ići Čifsima.

Suma sumarum sitnice će odlučivati. Moramo biti malo pristrasni i navijački opredeljeni. Ove utakmice se ne igraju za veliki novac i ako se igraju uopšte igraju se da bi praćenje iste bilo zanimljivije. Naše mišljenje je da su Čifsi bliži tituli. Imaju Patrika Mahomsa i u ovakvim utakmicama pozicija kvoterbeka kad tad dođe do izražaja. Naravno, apsolutno je ok igrati na Filadelfiju. Sjajan je to tim, no Čifsi su tim koji već 4-5 godina igra tu oko velikog finala i zbog tog iskustva prednost ide njima.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje