subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

FK TSC / Najava utakmice protiv Spartaka

  • TSC u derbiju severa Bačke dočekuje subotički Spartak
  • FK TSC: Idemo ka ispunjenju ciljeva

 

BAČKA TOPOLA – Na stadionu TSC Arena ekipa iz Bačke Topole u nedelju, 8. oktobra od 17.30h, dočekuju ekipu Spartaka iz Subotice u 11. kolu  Mozzart Bet Superlige, uvereni da će to biti zanimljiv i dobar meč u kome će sva tri boda ostati domaćinu.

Odbrambeni igrač TSC Goran Antonić je konstatovao da je utakmica protiv Olimpijakosa bila izuzetno zahtevna.

Moralo je mnogo da se trči, Olimpijakos je ozbiljan protivnik što je i pokazao, ali ipak smo uspeli da izjednačimo. Sada je atmosfera u svlačionici odlična, osvojili smo prvi bod u grupnom takmičenju Lige Evrope i to će nam mnogo značiti ubuduće u našim planovima. Meč pred nama će sigurno biti neizvestan, pogotovu što nismo imali mnogo vremena za odmor i igramo utakmicu koja nosi sa sobom draž derbija sa severa. Spartak je obra ekipa koja pokazuje kvalitet  i može da bude težak protivnik. Generalno sam zadovoljan postignutim, drugi smo na tabeli, Partizan ima samo dva boda više i uvek je moguće da i oni omanu neku utakmicu, tako da sam za sada pun samopouzdanja“, rekao je Antonić.

Šef stručnog štaba TSC Žarko Lazetić  je izjavio da će predstojeći komšijski derbi, u kome uvek postoji neki lokalni rivalitet, biti zanimljiv, ali ne i lak.

Spartak je jedna od retkih ekipa koje prošle godine nismo uspeli da pobedimo, iako nisu imali sjajnu sezonu i borili su se za opstanak. Sada su startovali bolje, novi trener im je promenio sistem igre i jasno je da ekipa kojoj u dve utakmice zaredom uspe da pobedi Vojvodinu i Voždovac zavređuje maksimalno poštovanje“, rekao je Lazetić.

Ekipa TSC je spremna za protivnika, obzirom  da utakmica dolazi u dobrom momentu za tim jer su svi još uvek pod pozitivnim utiskom meča sa Olimpijakosom.

Fudbal se igra od utakmice do utakmice i od utiska do utiska i najbolje bi bilo kada bi mogli mesec dana da živimo na krilima prethodne i da nema mečeva, ali znamo da to nije moguće. Igrači imaju dobru motivaciju, pogotovo zbog utakmice u Lučanima koja nam je ostala nedorečena. U nedelju ćemo svakako biti energetski i taktički na maksimalnom nivou. Biće to duel dve dobro organizovane ekipe i spremni smo za njihove tranzicije.  Moramo biti sigurni sa loptom i voditi utakmicu u pravcu koji mi želimo. Pobeda protiv Spartaka nam je neophodna da ostvarimo ciljeve koje imamo“, kazao je Lazetić i dodao:

Osim Đorđevića nema drugih povređenih igrača i to je dobro. Ja ću ponoviti svoj stav da smo se za ovo spremali, borili, želeli i dobili smo priliku da igramo utakmice na svaka tri dana. Verujem da igrači više vole utakmice od treninga, a sada imaju priliku da to pokažu. Ne sumnjam da smo s pravom na mestu na kome se nalazimo i sigurno ćemo i protiv Spartaka izvesti najbolji i najspremniji tim za koji verujemo da može da nam donese rezultat i pobedu“ , zaključio je Lazetić.

On je iskoristio priliku i da pozive navijače, kako domaće tako i komšijske, da dođu u što većem broju i naprave sjajnu atmosferu  na TSC Areni i ohrabre igrače da pokažu što bolju igru.

TSC posle  8 odigranih utakmica zauzima 2. mesto na tabeli Superlige sa 20 osvojenih bodova, dok je Spartak 8. sa 12 bodova iz 9 odigranih utakmica.

Utakmica 11. kola TSC – Spartak, igraće se u nedelju 8. oktobra od 17.30h na TSC Areni u Bačkoj Topoli. Prenos je obezbeđen na kanalu Arena Sport 10.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje