subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Francuska legenda objavila kraj karijere

Francuska zvezda Franck Ribery u petak je i službeno objavio završetak svoje igračke karijere u 39. godini.

Bol u kolenu sve je jača i lekari su bili jasni: Više nemam izbora i moram prestati igrati. Stoga sam završio karijeru profesionalnog igrača„, objavio je Ribery, koji je od leta prošle godine član italijanskog prvoligaša Salernitane.

Ribery je pažnju na sebe skrenuo odličnim nastupima za reprezentaciju Francuske na Svetskom prvenstvu 2006. godine u Nemačkoj, na kojem su Trikolori stigli do finala. Ukupno je za Francusku Ribery upisao 81 nastup uz 16 postignutih pogodaka.

U klupskoj karijeri najveće uspehe postigao je kao igrač Bayerna iz Münchena za koji je nastupao od 2007. do 2019. godine. U sezoni 2012./13. je s Bayernom osvojio Ligu šampiona ibio vrlo blizu osvajanja Zlatne lopte. Pored toga je sa Bayernom igrao još dva finala Lige šampiona (2010., 2012.), 9x je puta bio prvak Nemačke, a nemački je kup osvajao šest puta.

Karijeru je započeo u rodnom Boulogne-sur-Meru, sledile su epizode u Alesu, Brestu, Metzu i turskom Galatasarayu, a afirmaciju je stekao tokom 2 sezone provedene u Marseilleu, od 2005. do 2007. godine, nakon kojih je i otišao u Bayern. Na zalasku karijere preselio se u Italiju gdje je nastupao za Fiorentinu pa Salernitanu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje