četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Francuska LIGA 1 (najava sezone i predstavljanje timova) – 1.deo!

Za vikend počinje novo prvenstvo Francuske, a prvo je odigrano davne 1932.godine. Pod nazivom Ligue 1 igra se od 2002.godine.  Najviše titula prvaka ima ekipa Sent Etijena (10), sledi Marsej sa 9 titula, a treće mesto dele Nant i trenutni šampion ekipa Monaka sa po 8 titula.

Raspodela evro viza u sezoni 2017/18:

  • LIGA ŠAMPIONA: prva tri tima na tabeli, prva dva idu direktno u žreb za grupno takmičenje, dok trećeplasirani počinje kvalifikacije iz treće kola.
  • LIGA EVROPE: u ovo takmičenje plasiraće se četvrtoplasirani tim na tabeli i pobednik Kupa Francukse i Liga Kupa Francuske, ukoliko su se te ekipe već plasirale i kroz poziciju na tabeli, mesto će osvojiti peti i šesti tim po plasmanu.

U sezoni 2017/18 u ligi će se kao i prethodnih sezona takmičiti 20 timova, nove ekipe u ligi su pobednik Lige 2 – Strazbur, drugoplasirani Amien i trećeplasirani Troa koji je u okviru doigravanja savladao 18-ti tim prve lige Lorijan i tako izborio promociju. Iz lige su ispali pomenuti Lorijan, Nansi i Bastija.

Najveći stadion ima ekipa Marseja sa 67.381 mestom, dok je najmanji stadion Amiena sa svega 12.097 mesta.

Tabela Lige 1 u sezoni 2016/17

 

MONAKO

Ekipa koja je sve iznendaila sjajnim igrama kako u domaćem prvenstvu, tako i u Evropi, tim sa Azurne obale-Monako, postao je šampion Francuske po 8 put, ostavivši iza sebe mnogo bogatiji i favorizovaniji PSŽ koga su mnogi već bili videli kao prvaka.

Monako je šampionat osvojio sa skorom  30 pobeda, 5 remija i 3 poraza, uz gol razliku 107:31. Na domaćem terenu odigrali su 19 mečeva sa skorom 17-1-1, dok su na gostovanjima imali skor 13-4-2.

Najbolji pojedinci u timu:  Najbolji strelac tima bio je Radamel Falkao sa 21 golom i 5 asistencija na 29 mečeva, za njim je odmah najtraženiji mladi igrač Evrope, Mbape sa 15 golova ali i 8 asistencija, dok je na trećem mestu bio Germain sa učinkom od 10 golova i 3 asistencije na 36 utakmica. Važan doprinos ofanzivi tima dao je i vezni fudbaler Lemar sa učinkom od 9 golova i 10 asistencija na 36 utakmci i on je najbolji asistent tima, kao i Bernardo Silva sa učinkom od 8 golova i 9 asistencija na 37 mečeva. Leonardo Žardim će i ove sezone biti na klupi ,,kneževa“ iz Monaka.

ODLASCI IGRAČA: Veliko interesovanje vladalo je za igrače Monaka u ovom prelaznom roku, a kakvo će stanje u ekipi biti moći ćemo da znamo tek po završetku kompletnog prelaznog roka 31.avgusta u ponoć. Za sada su tim od standardnih igrača napustili:  Benjamin Mendy koji je pojačao redove Mančester Sitija i tako postao jedan od najskupljih defanzivaca u istoriji, on je na pozicij levog beka odigrao 25 mečeva uz 5 asistencije.  Ostatak odbrane koju su činili  Jeremson, Sidibe i Glik ostao je nepromenjen. Vezni red slabiji je za defanzivnog veznog igrača Tiemoue Bakajoka koji je prešao u Čelzi, bio je važan šraf tima u defanzivnom delu ispred odbrane, odigrao je 32 meča, postigao 2 gola uz 1 asistenciju. U timu nije više ni Nabil Dirar, desnokrilni vezni igrač koji je imao učinak od 18 mečeva, 1 gola i 3 asistencije (na čak 10 od 18 mečeva ušao je sa klupe). Dva igrača koji su bili standardni u ofanzivnom delu tima takođe su napustila ekipu, to su Bernardo Silva (37/ 8 golova /9 asistencija-drugi asistent tima) koji je prešao u Mančester Siti i napadača Veleri German (36/ 10 golova /3 asistencije – drugi strelac tima).

POJAČANJA: Na planu pojačanja Monako je nastavio sa svojom filozofijom dovođenja mladih i talentovanih igrača, ali dokazanih na nekom drugom nivou takmičenja. Na golu će konkurenciju Subašić imati u golmanu Švajcarske reprezentacije, Dijegu Benalju, odbrana je pojačana sa desnim bekom iz Liona, Žordi Gasparom i štoperom iz Fejnorda, Terencom Kongolom (23/1/0), mesto defanzivnog veznog fudbalera pojačao je igrač Zulte Varegema, Soualiho Meite (40/1/0). Dok bi u organizaciji igre trebalo da pomogne bivši igrač Anderlehta  i drugi strelac i asistent ovog tima prošle sezone, Tilemans (37 utakmica/13 golova i 12 asistencija). Desnokrilna pozicija pojačana je igračem iz škole slavne Barselone, mladim Jordi Mboulom, koji iako ima samo 18 godina, privlači već veliku pažnju zbog svog talenta. Sa pozajmica su vraćeni neki igrači koji bi mogli da imaju šansu za dokazivanje, poput Ronija Lopeza iz Lila, Alana Saint Makisma iz Sošoa koji su tokom priprema imali bitnu minutažu u timu, kao i Adama Traorea iz Rio Avea.

PRIPREMNI PERIOD: Monako je tokom priprema za ovu sezonu odigrao 6 mečeva, slavili su 2 puta (protiv Sent Poletana 3:0 i Stouka 4:2), nerešeno su odigrali 3 puta (Rapid Beč 2:2, PSV 0:0 i Fenerbakče 1:1), dok su jedini poraz pretrpeli od silno pojačnog Sportinga iz Lisabona sa 2:1. U Super Kupu Francuske Monako je poražen od PSŽ-a sa 2:1, iako su prvi došli do vođstva posle odlične asistencije Tilemansa do Sidibea koji je na ovom meču odigrao po krilu, dok je mesto desnog beka pokrivao Ture.

OČEKIVANJA: I pored odlazaka nekoliko standardnih igrača, očekujemo od ovog tima da ima bitnu ulogu i u novom prvnestuv Francuske tokom kog će svi protivnici želeti njihov sklap, ambicije i mogućnosti Monaka u mnogome će zavisiti i od toga da li će jedan od najboljih igrača prošle sezone Mbape preći u neki drugi klub ili ne.

Očekivana postava: Subašić – Sidibe, Glik, Jeremson, Kongolo-Fabinjo, Lemar, Tilemanas, Mbape, Roni Lopes, Falkao.


PARIZ SEN ŽERMEN

Drugoplasirani tim Francuskog šampionata i ekipa koja je pre početka sezone već videla trofej u svojim vitrinama i u ovu sezonu ulazi sa oreolom velikog favorita i tima koji će ,,gaziti sve pred sobom“. Prošlu sezonu okončali su sa skorom 27-6-5 i gol razlikom 83:27. Na domaćem terenu imali su skor 13-6-0 i gol razliku 42:7, dok su na gostovanjima odigrali bez remija, 14 pobeda i 5 poraza. Imali su najbolju odbranu u ligi i drugi najbolji napad.

Najbolji pojedinci u timu:Najbolji sterelac tima bio je Edison Kavani sa 35 golova na 36 mečeva uz 4 asistencije. Lukas Moura doprineo je sa 12 golova i 5 asistencija na 37 mečeva. Anhel Di Marija bio je najbolji asistent ekipe sa 7 uspešnih dodavanja, 6 golova na 29 mečeva. Tim i dalje predvodi španac Unaj Emeri.

ODLASCI IGRAČA: Od standardnih igrača ekipu je napustio samo brazilac Maksvel (levi bek koji je prošle sezone odigrao 20 mečeva uz 6 asistencija, on se na kraju sezone penzionisao. Napadač Augustin koji je odigrao 10 mečeva (u 9 ušao sa klupe) otišao je u Lajpcig. Transferi desnog bek Auriera i veziste Hatema Ben Arfe su izvesni do kraja prelaznog roka.

POJAČANJA: Za mesto Maksvela, boriće se Kurzava i pojačanje iz Real Sosijedada, Juri Berciche (35/3) dok će ostatak odbrane kompletirati Brazilci, uz starosedeoce Markinjosa i Tijaga Silvu, iz Juventusa je stigao desni bek Deni Alveš(33/6/7). Španac Jese vratio se sa pozajmice iz Las Palmasa i mogao bi da konkuriše za jedno od mesta u napadu. Poslednje pojačanje u nizu koje još nije zvanično stiglo u Pariz, ali je transfer izvestan jeste superstar iz Barsleona, Neimar, igrač koji će ovom timu dati još jednu veću dimenziju i mogućnost da se značajnije umeša u borbu za titulu prvaka Evrope.

PRIPREMNI PERIDO:  PSŽ je tokom priprema odigrao 4 meča, nerešeno protiv Rome 1:1 i Paris Fc 1:1, dok su poraženi od Totinhema 2:4 i Juventusa 2:3. U Super Kupu Francuske, Parižani su osvojili prvi trofej u sezoni pobedom protiv Monaka 2:1, najpre je gol iz slobodnog udarca postigao Deni Alveš, da bi potom na njegovu asistenciju precizan bio i Rabio.

OČEKIVANJA: Od ovog tima se uvek i u svakom trenutku očekuju trofeji, a tim se i pravi da ih osvaja, najveća prednost PSŽ-a u odnosu na rivale biće to što tim uopšte nije promenjen, a dovedena su pojačanja koja će to odmah i biti, naročito Dani Alveš na desnom boku. Iako se prošle sezone mislilo da lagano dolaze do titule, ove sezone smatramo da je to i više nego izvesno, naročito ukoliko se ostvari očekivani transfer Brazilca, Neimara.

Očekivana postava: Trap, Dani Alves, Markinjos, Tijago Silva, Kurzava, Rabio, Verati(Mota), Matuidi, Lukas Moura, Neimar (Pastore), Kavani


NICA

Najprijatnije iznenađenje prošle sezone, ekipa Nice, nije uspela da održi korak i trku sa velikim ekipama kao što su Monako i PSŽ, ali je uspela da sačuva treće mesto i izbori plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Prvenstvo su zavšili sa skorom 22-12-4 i gol razlikom 63:36. Na domaćem  terenu imali su skor 14-4-1 i gol razliku 39:16. Dok su na gostovanjima imali skor 8-8-3 (24:20). Veliki broj povreda ključnih igrača izbacio ih je iz ritma u poslednjoj fazi sezone.

Najbolji pojedinci u timu bili su napdač Mario Baloteli (25 mečeva/15 golova i 1 asistencija), Plea (25/11/2), veznjaci Cyprien (29/8/3), Eserik (29/4/7 drugi asistent tima) i najbolji asistent tima Seri (34/7/9). Trener tima je i dalje švajcarac, Lusijan Favr.

ODLASCI IGRAČA: Tim su napustili trojica igrača koji su bili na pozajmicama iz drugih ekipa, desni bek Rikardo Pereira (24/2/4) vratio se u Porto, veznjak Belhanda (31/3/6) vratio se u Dinamo Kijev i napadač Donis (18/5/1) vratio se u Juventus. Pored njih štoper Bajse (22/2/1) otišao je u Malagu.

POJAČANJA: Mesto desnog beka popunjeno je dovođenjem iskusnog Žalea (20/1/4) iz Liona, dok je vezni red pojačan igračima iz manjih klubova, stigli su defanzivni vezni igrač Adrien Temeze (35/0/1) iz Valensijana, zatim centralni vezni igrač Makengo (19/0) iz Kaena za sumu od 5 miliona evra, kao i ofanzivni vezista Pier Les Melou (32/7/3) iz Dižona.

PRIPREMNI PERIOD:  Ekipa Nice odigrala je 5 mečeva tokom priprema, slavili su na 4 utakmice (Nionais 0:4, Servet 1:3, Gent 2:3 i Menhengladbah 2:1) poraženi su od ekipe Slavije iz Praga 4:1. Tokom priprema Scarfi, Baloteli i Plea su postgli po dva gola.

OČEKIVANJA: Velika prednost ovog tima Nice je što je jako mali broj standardnih igrača otišao, a smatramo da su dovedene i adekvatne zamene. Da bi ponovila makar približno prošlogodišnji rezultat Nica pre svega mora da ima sreće da izbegne povrede ključnih igrača kojih je bilo zaista puno prošle sezone, ukoliko veći deo ekipe ostane zdrav i ne bude značajnijih promena u timu, Nica može do plasamana od 3 do 5 mesta.

Očekivana postava: Cardinale, Souquet, Dante, Daniel Henrique, Sar, Eiserik, Seri, Ciprijen, Kozielo, Balotetli ,Plea


OLIMPIK LION

Lion je prošle sezone odigrao ne baš u skladu sa svojim renomeom i zauzeo tek 4.mesto, tako da će ove godine predstavljati Francusku u Ligu Evrope. Ambicije kluba svakako su veće od toga, tako da će u novoj sezoni juriti mnogo bolji plasman,ali će to morati da urade bez jednog od svojih najboljih igrača Lakazeta koji je otišao u Arsenal.

Prošle sezone Lion je imao skor od 21 pobeda, 4 nerešena meča (najmanje u Ligi) i 13 poraza, uz gol razliku 77:48. Na domaćem terenu imali su skor 12-1-6, dok su na gostovanjima imali skor 9-3-7.

NAJBOLJI POJEDINCI: Aleksandar Lakazet (30/28 gola/3 asistencije – najbolji strelac tima), Nabil Fekir (32/9/4 – drugi strelac tima), Matije Valbuena (30/8/5- treći strelac tima i drugi asistent), Memfis Depaj (17/5/7 – najbolji asistent tima), Korentin Toliso (31/8/5- treći strelac tima i drugi asistent)

ODLASCI IGRAČA: Dva možda i najvažnija igrača za ofanzivu tima, napustila su Lion, to su Aleksandar Lakazet koji je otišao u Arsenal, dok je Matije Valbuena pojačao redove Fenerbakčea, još dva jako važna igrača iz veznog reda otišla sui z Liona, Korentin Toliso otišao je u redove Bajern Minhena (za njegov i transfer Lakazeta, Lion je zaradio 94,5 miliona evra). Maksim Gonalon (30/1/1) defanzivni vezni igrač pojačao je Romu, dok je levi bek Ribus (19/0/1) otišao u Lokomotivu iz Moskve. Poslednji u nizu odlazaka jeste transfer štopera Mamane (17/1/0) u Zenit.

POJAČANJA: Lion se u ovom prelaznom roku bazirao na dovođenje talentovanih mladih igrača, došao je Bertrand Traore (37/13/6 u dresu Ajaksa na pozajmici iz Čelzija), od njega se očekuje da bude dostojna zamena u napadu tima Lakazatu. Stigao je i mladi napadač Rela Madrida, Mariano Diaz (13/5/2) igrač od kojeg očekuju da ekplodira i pokaže da partije iz dresa Reala nisu bile slučajnost. Defanziva tima pojačana je sa nekoliko igrača, na poziciji levog beka stigla su dvojica igrača, Ferland Mendi došao je iz Avra, dok je iz Benfike stigao Brazilac, Marcal koji je prošlu sezonu proveo u Gengampu (31/0/8 asistencije), dok je suprotna strana terena pojačana sa mladim Kenijem Tete-om iz Ajaksa, kojeg po rečima u sportskog diretktora vide na mestu štopera koje je igrao i u bivšem klubu. Još jedan centralni defnazivac Marcelo stigao je iz redova prvaka Turske, Bešiktaša.

PRIPREMNI PERIOD:  Posle tri startne pobede na pripremama protiv Burga 3:1, Seltika 0:4 i Ajaksa 2:0, usledio je poraz od Intera 1:0 i u generalnoj probi remi sa Monpeljeom 1:1.

OČEKIVANJA: Lion kao i svake godine ulazi sa željom da dođe do što boljeg plasmana na tabeli, ali pored želje biće im nephodno i da mladi igrači koji su stigli u klub, zamene Lakazeta, Valbuenu, Tolisa i Gonalona koji su bili nosioci igre ovog kluba, a poznato je da mladost sa sobom nosi i oscilacije u igri što treba i očekivati od ovog tima tokom sezone, a velikih problema imaće u organizaciji igre gde nemaju nijednog iskusnog igrača koji bi žargonski ,,stao’’ na loptu.

Očekivana postava: A.Lopes, Morel, Marcelo, Marcal, Rafael (Tete), Darder, Tousart, Fekir, Depaj, Traore, Diaz


OLIMPIK MARSEJ

,,Drim tim’’ sa Azurne obale, kako se može nazvati nova ekipa iz Marseja, napravila je odličan posao što se tiče stvaranja tima u zimskom i letnjem prelaznom roku. Prošlu sezonu završili su tek na 5.mestu što probirljive navijače ne zadovoljava, imali su skor  17-11-10 i gol razliku 57:41. I dok na domaćem terenu nisu imali problema da dolaze do bodova 13-4-2, igre na strani koštali su ih boljeg plasmana na tabeli 4-7-8. Tim predvodi Rudi Garsija ,trener koji ima dva druga mesta sa Romom u Seriji A, a poznat je po napadačkoj igri, često i sa trojicom napadača i puno ofanzivnih fudbalera u timu.

NAJBOLJI POJEDINCI: Befatembi Gomis (31/20 golova/3 asist.) – najbolji strelac tima, Thauvin (28/15/8) drugi strelac tima i prvi asistent, Sanson (17/0/7) –drugi asistent tima, M.Lopet (30/3/7) – drugi asistent tima, D.Payet (15/4/3).

ODLASCI IGRAČA: Tim je napustio najbolji strelac Marseja prošle sezone i četvrti strelac lige Befatembi Gomis koji je pojačao redove Galatasaraja, i to je jedini bitan odlazak od igrača koji su imali bitniju ulogu, pored njega tim je napustilo još nekoliko igrača koji su šansu dobili u nekoliko mečeva sa klupe.

POJAČANJA: Kao što smo već i napisali, bilo je interesantnih aktivnosti u Marseju prethodnih par meseci, ali su se čelnici kluba fokusirali pre svega na dovođenje igrača na mestima gde su im pojačanja potrebna. Iz Monaka je stigao Valeri Germain (36/ 10 golova /3 asistencije ) koji je bio drugi strelac tima, odmah iza Falkaoa, i predstavljaće odlično pojačanje od kojeg svi u Marseju mnogo očekuju. Stigao je i golman Stiv Mandanda iz Kristal Palasa, kojem je ovo povratak u matični klub. Pozicija centralnog defanzivca pojačana je dolaskom Adila Ramija (33/0) štopera iz Sevilje i reprezentativca Francuske, dok je vezni red pojačan dolaskom defanzivnog veznog fudbalera iz Brazila, Luis Gustava (32/0) iz Volfsburga, bivšeg igrača Bajern Minhena i Hofenhajma.

Dvojica igrača koji su bili na pozajmicama prošle sezone, Thauvin i N’Jie, postali su trajno igrači Olimpik Marseja. A takođe je sa pozajmice vraćen i levokrilni napadač Okampos (bio u Đenovi 14/3 gola)

PRIPREME: Olimpik je tokom pripremnog prioda odigrao 6 mečeva u kojima su pokazali da ih ne smatraju slučajno jednim od favorita lige ove sezone, ostvarili su 5 pobeda ( Sion 2:3, Etoal du Sahel 2:0, Vitorul 4:2, Fenerbakče 1:0, Sporting 2:1) dok su remizirali sa Rendžersom 1:1. U trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope , slavili su protiv belgijskog Ostendea na svom stadionu 4:2 (istakao se napadač Germain sa tri pogodka, kao i Thauvin sa 2 asistencije).

OČEKIVANJA: Olimpika Marsej je posle nekoliko godina lutanja što se tiče tima, konačano uspeo da u dva prelazna roka angažuje ozibljna pojačanja koja će doprineti da ovaj tima izgleda jako kvalitetno, posebno se to može reći za ofanzivu tima koja u sastavu Sansona, Payet, Thauvin, Germain, Kabela, N’Jie , svakom rivalu može da postigne i po nekoliko golova, angažovanjem Ramija i Luis Gustava, uz provernog Evru, Rolanda i Fanija, kao i Lasa Diare, ovo je tim na koji se najozbiljnije mora računati za najviši plasman, a zašto da ne i borbu za titulu.

OČEKIVANA POSTAVA: Mandanda (Pele), Evra, Rolando, Fani, Rami, Luis Gustavo, Lopez, Sanson, Thauvin, Germain, Payet


BORDO

Tim Bordoa je ušao u formu prekasno prošle sezone, a računajući i prvenstvene i sada pripremne utakmice, poslednji put je poražen još u aprilu mesecu. Tim je već izvesno vreme u istom sastavu, a sa klupe ih predvodi Gourvenek, koji gaji taktički doteran fudbal, bez puno golova kako u svojoj mreži , tako i u mreži rivala.

Bordo je prošlu sezonu završio na 6.mestu sa skorom 15-14-9 i gol razlikom 53:43. Na domaćem terenu imali su skor 9-6-4, dok su na gostovanjima imali skor 6-8-5.

NAJBOLJI POJEDINCI: Rolan (29/9) – najbolji strelac tima, Malcom (27/7/4) – drugi strelac i drugi asistent tima, Laborde (36/6/5)- najbolji asistent tima, Plašil (37/1/5) najbolji asistent tima

ODLASCI IGRAČAAdam Ounas (26/3/2) levokrilni vezni igrač otišao je u italijanski Napoli. Štoper Pallois (31/2/1) pojačao je ekipu Nanta, a bio je najstandardniji igrač Bordoa prošle sezone.  Iskusni Žeremi Menez(26/3/2) otišao je u Tursku ligu u redove Antalije.Prvi golman tima, Sedrik Karaso (24/0) slobodan je u izboru novog tima.

POJAČANJA: Bordo je najveće transfer relaziovao angažovanjem pozajmljenih igrača prošle sezone, štopera Vukašina Jovanovića (8/0) koji je otkupljen od Zenita, i desnog beka Sabaly-a (30/0/4) koji je otkupljen od PSŽ-a. Uz njih veći svotu novca Bordo je izdvojio za centralnog veznog igrača Zulte Varegema,  Danca, Lukasa Leragera (44/ 6 gola /3 asistencije). Kao zamena za golaman Karasoa stigao je još jedan odličan francuski golman, Benoa Kostil (prošle sezone branio u Renu na 41 meču). Napad je pojačan angažovanjem napadača Gengampa, Aleksandra Mendy-a (26/6  gola).

PRIPREME: Bordo kao što smo već i rekli nije poražen još od aprila, a to uključuje i mečeve u pripremnom periodu gde su odigrali 4 meča i zabeležili 4 pobede (Nior 2:1, Bastija 2:0, Real Sosijeda 1:0, Gengamp 1:0, dok su u okviru trećeg kola kvalifikacija slavili na domaćem terenu protiv Videotona 2:1.

OČEKIVANJA: Bordo je duži vremenski period tim iz top 5 Francuske Lige 1, a i u ovoj sezoni će juriti mesto koje vodi u Evropu, tvrda i donekle dosadna igra koja forsira trener ovog tima donosi rezultate za sada, a po našem mišljenju Bordo će opet na neku od pozicija od 4 do 7 mesta.

OČEKIVANA POSTAVA: Kostil, Sabali, Levčuk, Tulalan, Kontento, Plašil, Kamano, Lerager, Vada, Malkom, Rolan


NANT

Jedno od najprijatnijih iznenađenja prošle sezone, velikan Francuskog fudbala i nekada šampion, ekipa Nanta, igrala je kao preporođena pod trenerskom palicom Portugalca Serhia Konseisaoa, koji je uspeo da nametne svoj stil fudbala ekipi što je rezultiralo 7.mestom na kraju sezone sa skorom 14-9-15 i gol razlikom 40:54. Na domaćem terenu skor 8-4-7, a na gostovanjima 6-5-8. Tokom letnjeg prelaznog roka trener Konseisao je napustio klub i preuzeo ekipu Porta, a napravio je čudo sa Nantom koji je grcao u borbi za opstanak na početku sezone, dok je na njegovo mesto došao iskusni Italijan, Klaudio Ranijeri, tvorac čuda u Engleskoj sa ekipom Lestera. Navijači Nanta se nadaju da će uspeti taj uspeh da ponovi i sa njihovim timom.

NAJBOLJI POJEDINCI:  E.Sala (24/12/4) najbolji strelac tima, Nakoulma (11/6 – stigao posle Afričkog Kupa Nacija gde je bio jedan od najboljih igrača turnira, a nastavio je sa sjajnim partijama i u dresu Nanta), Stepinski (21/4/4), Iloki (23/1/4) vezni igrač, kao i  defanzivac Dubois (36/0/7) najbolji asistent tima.

ODLASCI IGRAČA:  Nije bilo puno odlazaka iz tima, vezni igrač Harit (30/1/1) otišao je u Šalke 04, prvi golman ekipe Riou pojačao je tursku Alaniju (22/0), ali Nant ima sjajnu zamenu u vidu Dupea( 14/0) koji je branio trećinu mečeva prošle sezone. Štoper Vizkarondo(20/0) pojačao je redove novog prvoligaša, ekipe Troa.

POJAČANJA: Iz Fiorentine je stigao golman Ciprian Tatarušanu(44 meča/0) golman selekcije Rumunije. Štoper Palliois (31/2/1) stiže iz Bordoa kao igrač koji je bio najstandardniji u ovom timu. Dok su iz Porta stigal dvojica mladih igrača na pozajmicu, to su štoper Avaziem i levi vezni igrač Kayembe.

PREIPREMNI PERIOD: Nant je tokom priprema odigrao 5 mečeva, zabeležili su jednu pobedu (Servet 2:0), remizirali su dva puta (Lozana 2:2) i Hal (0:0), dok su dva puta i poraženi (od Ingloštada 2:0 i Đenove 1:0)

OČEKIVANJA: Promena trenera može da bude šok za ekipu, a naročito ako to sa sobom donese i promenu stila igre. Klaudio Ranijeri je iskusan trener, ali je pitanje da li će tim i pod njegovim dirigovanjem nastaviti niz odličnih rezultata koji je ostavio prethodni trener. Ne očekujemo lepršav fudbal od ovog tima, već tvrd i borben, naročito na domaćem terenu gde očekujemo da Nant slavi protiv svih timova koji su ranigirani slabije od 12-og mesta.

Očekvana postava: Tatarušanu (Dupe),Dubois, Diego Carlos, Djidji, Alcibiade, Lima, A.Toure, Rongier, Kačaniklić, Nakoulma, Sala


Sledi nastavak predstavljanja ostalih timova Francuske Lige 1 u sezoni 2016/17

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje