sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Francusko čudo propušta Svetsko

Francuski košarkaš Victor Wembanyama, kojeg su na draftu izabrali San Antonio Spursi, najavio je da neće učestvovati na Svetskom prvenstvu ove godine. „To ne bi bilo realno u smislu razvoja ni u smislu zdravlja„, izjavio je 19-godišnji Wembanyama.

Bivši igrač Metropolitansa 92 ovaj je izbor ocenio i „neopozivim“ i „frustrirajućim“, istaknuvši da bi sudelovanje na sledećem Svetskom prvenstvu od 25. avgusta do 10. septembra u Aziji značilo ukupno „170 utakmica u 24 meseca“, uključujući nadolazeću sezonu i Olimpijske igre u Parizu 2024.

„Nadam se da će ljudi razumjeti. Francuska ekipa je i dalje u mom srcu. Želim sa njom osvojiti što više titula. Ali mislim da je to nužna žrtva“, dodao je 2.24 m visoki Wembanyama 2 dana pre nego što će francuski izbornik Vincent Collet objaviti sastav za Svetsko prvenstvo.

Wembanyama, koji je svoj prvi nastup za reprezentaciju imao protiv Litvanije (90:65), kazao je da njegova nova ekipa San Antonio Spurs nije izvršila pritisak na njega da donese takvu odluku.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje