četvrtak, 16. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

FS Srbija bez pola tima u narednom meču

Srbija će bez glavnih napadača tražiti pobedu protiv Bugarske u Razgradu, ali selektor Dragan Stojković Piksi neće odustati od napadačkog fudbala.

„Orlove“ čekaju prijateljski meč sa Jordanom u Beču 16. juna i duel kvalifikacija za Euro protiv Bugarske 20. juna u Razgradu. Stojković zbog povreda neće moči da računa na Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luku Jovića, a otpali su Mijat Gaćinović, Aleksa Terzić, Nemanja Radonjić i Miloš Veljković.

Imamo problema sa personalom, 20. juna imamo izuzetno važnu utakamicu sa Bugarskom, prioritet svih proioriteta. Mitrović ima problem sa stopalom, koji datira šest meseci unazad, još od Mundijala. Vrlo moguće hirurška intervencija. Jović je u finalu Lige konferencija dobio prelom nosa. Danas je operisan. Vlahović je van ekipe zbog prepona. Trpi neverovatne bolove, dogovor je da preskoči i proba da sanira te probleme. Terzić ima operaciju nosa zbog otežanog disanja. Gaćinović prepone, Veljković i Radonjić sa mišićem. To je to. Što se tiče napada, sa Dejanom Joveljićem i Đorđem Jovanovićem smo pokriveni. Svi će dati svoji maksimum. Naročito 20. juna – naveo je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Neće biti naknadnog pozivanja, jer je pravilo da će igrači sa šireg spiska ući na uži spisak.

Neću zvati naknadno nikog. Žao mi je što nisu svi na okupu, moramo da se prilagodimo. Povrijeđen igrač i kad ga nokat boli ne treba da igra, tu lekciju smo naučili – rekao je Stojković.

Prije utakmice u Bugarskoj, zakazan je meč protv Jordana, u kom će selektor izvesti kombinovani sastav.

Utakmica sa Jordanom poslužiće da dobiju šansu pojedini igrači. Svakako će nosioci igre protiv Bugarske imati minutažu. Bilo bi vrlo glupo da isti tim igra dve utakmice – istakao je Stojković.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje