petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Fudbalska Nacionalna Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 4. kola

Danas će se odigrati svih 10 utakmica 4. kola ruske Fudbalske Nacionalne Lige, drugog ranga takmičenja u Rusiji. Kao što smo to već radili i ovaj put vam predstavljamo kratke najave i predlog za svaku od tih utakmica, a nadamo se da ćemo imati uspeha kao tokom 2. kola (6/10) i 3. kola (12/16).


14:00 Jenisej Krasnojarsk – Orenburg

Rezultati, kao i celokupan kvalitet igre, tokom prva 3 kola u mnogome se razlikuju kod ove dve ekipe što bi u nekom smislu moglo itekako da pomogne pri prognoziranju ishoda ove utakmice. Ekipa Jeniseja odmah u prvom kolu pretrpela je poraz iako su pružili dosta dobar otpor, ali su nakon toga uspeli da uvide svoje greške, poprave taktiku i formaciju, te vežu 2 pobede protiv itekako kvalitetnih rivala Sibira i Tjumenja. Pak sa druge strane, kao što se očekivalo Orenburg je sezone startovao pobedom, iako tek nakon preokreta i uz može se reći lošiju igru od gostiju, ali odmah nakon toga Kecbaja je krenuo da menja taktiku što se ispostavilo potpuno pogrešno te je zabeležio minimalne poraze od Spartaka kao favorita i od Baltike kao apsolutnog autsajdera, a oba puta sa dve potpuno različite formacije i stila igre. Svakako su male šanse da Orenburg uspe da se vrati u oblik sa početka sezone, pa mislimo da bi to trebalo da bude prava prilika za ekipu Jeniseja. Za kraj, utakmica će se igrati u zatovrenoj hali, tzv. fudbalskoj areni Jenisej, čiji je teren prekriven veštačkom podlogom, što naravno ne odgovara gostima koji stižu iz “travnatog“ (zapadnog) dela Rusije.

W1 @1,60 (pobeda domaćina, a u slučaju remija ulog se vraća)

1X&0-3 @1,55 (pobeda domaćina ili remi uz 0 do 3 gola na utakmici)


16:00 Dinamo Sankt Peterburg – Rotor Volgograd

Dinamo je u drugu ligu ušao sa namerom da se usidre u gornjoj polovini tabele, a to je itekako realan scenario posebno nakon sve 3 pobede nakon 3 odigrane utakmice, gde su bili bolje neočekivano od Jeniseja, zatim od Zenita-2 u derbiju Sankt Peterburga, a na kraju i voronješkog Fakela koji važi za jednog od autsajdera tokom ove sezone. Zaista ih lepo služe kontra-napadi posebno kada protivnik zaigra malo bržim ritmom i kada počne da prave više grešaka. Svakako je moguće da sa takvim stilom igre skalp skinu i višestruko kvalitetnijim ekipama poput Himkija, Šinjika ili Krila Sovjetova na primer, a male su šanse da ih danas može iznenaditi jedan Rotor. Ekipa iz Volgograda sa trenutnim timom i sastavom ne može da očekuje ništa drugo do ekspresnog povratka u zonsku ligu, a svakako da učinak od 3 poraza iz 3 utakmice baš ide u prilog toj činjenici. Do sada su od “plavo-belih“ sa Volge bili bolji Himki, jedan od glavnih konkurenata za plasman u Premijer Ligu, kao i Volgar i Šinjik, koji takođe idu istim stopama kao ekipa iz moskovskog predgrađa. Mislimo da je praktično nemoguće da Rotor iznenadi ekipu Dinama i to na 1,5 hiljada kilometara udaljenom gostovanju u Velikom Novgorodu, gradu nedaleko od Sankt Peterburga.

1 @1,90 (pobeda domaćina)

D1-2 @1,55 (domaćin postiže 1 ili 2 gola)

1&0-3 @2,40 (pobeda domaćina uz 0 do 3 gola)


17:00 Avangard Kursk – Spartak-2 Moskva

Avangard je veoma fino započeo sezonu i uprkos svim očekivanjima uspeo je da slavi nad Tambovom i da remizira sa Olimpijecom, dok je naravno u 3. kolu usledilo veoma težak protivnik po imenu Krila Sovjetov koji je i ovaj put dokazao da ga je kod kuće jako teško, skoro pa ne moguće, pobediti. Svakako da ekipa iz Kurska može da se bori za mnogo više od opstanka, a po nekom našem mišljenju ipak je nekoliko pozicija ispod zone za baraž njihova najveća realnost sudeći po trenutnom stanju. Bukvalno isti slučaj je i kod ekipe Spartaka-2 koja je nakon trijumfa nad Sibirom i to čak u gostima, kao i protiv doskorašnjeg premijerligaša Orenburga, zabeležila ubedljiv poraz od Tambova koji se od sredine prolećnog dela prošle sezone praktično preporodio i dominirao nad skoro svakom ekipom koja im se našla na putu. Svakako je primetan odlazak najboljih ofanzivaca “crveno-belih“, a u ovom trenutku praktično nemaju pravog napadača koji bi pogotkom okončao prelepe akcije mlade moskovske ekipe. Kao što smo napomenuli, Avangard sigurno može da ide u gornji deo tabele, ali pitanje je koliko će im raspoloženi omladinci Spartaka dopustiti da grade svoje tradicionalne duge akcije. S’ obzirom da Moskovljani nemaju kvalitetnog napadača velika je realnost da ćemo gledati neizvesnu utakmicu sa malim brojem golova.

P/K X @1,65 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)

0-2 @1,60 (od 0 do 2 gola na utakmici)


17:00 Olimpijec Nižnji Novgorod – Himki

Olimpijec, može se reći, kao jedno od najvećih iznađenja nakon odigrana 3 kola danas će morati da se suoči sa skoro nepremostivom preprekom po imenu Himki. Iako “Olimpijci“ iz Nižnjeg Novgoroda imaju potencijala da naprave nešto ove sezone, posebno nakon činjenica da su remizirali sa Krilima Sovjetovim, možda i najjačom ekipom u ligi, svakako je da su velike šanse da ih upravo ekipa iz Moskovske oblasti zaustavi na tom putu. Videli se to na utakmici protiv Avangarda u 1. kolu, a nakon toga i na poslednjoj utakmici protiv Toma, da su brzi kontra-napadi protivnika veliki problem za tranziciju igrača iz napada u odbranu. Iako su “zeleno-beli“ na poslednjem susretu gol postigli tek sa bele tačke, pobeda Olimpijeca ipak je mogla da se pretvori u dosta gori ishod, s’ obzirom da je Tom od 8 šuteva ka golu svih 8 puta pravio ozbiljan problem za golmana Anisimova. Sigurno je da Himki ima tim koji može da tako nešto okrene u svoju korist možda čak i na samom početku utakmice, ali ovo bi svakako trebao da bude dan za “crno-crvene“ koji su se usidrili na vrhu tabele sa sve 3 pobede i to bez primljenog gola. Treba istaći da je teren stadiona “Himik“ u Dzeržinsku prekriven veštačkom travom, što svakako ide u korist gostujućoj ekipi koja je na takvoj podlozi (stadiona Rodina i Novi Himki) igrala velik broj utakmica od sredine septembra prošle pa do maja tekuće godine.

** X2 @1,50 (remi ili pobeda gostiju) **

G1-2 @1,65 (gost postiže 1 ili 2 gola)


17:00 Krila Sovjetov Samara – Tom Tomsk

Kao što smo mogli da vidimo u protekla 3 kola ekipi iz Samare svakako nije mesto u drugom rangu, a nakon pobeda nad Luč-Energijom i Avangardom kod kuće, odnosno, remijem u gostima sa Olimpijecom stvari počinju da se vraćaju normalu i već imamo priliku da vidimo ekipu koja je jednom nogom već u Premijer Ligi iako je sezona tek počela. Tihonov je po dolasku u Krila Sovjetov promenio njihov tradicionalni stil igre na duge pasove i u tim uneo taktiku Jeniseja iz prošle sezone kojim se lopta praktično pusti protivniku i nakon toga čeka izvrsna prilika za fin kontra-napad. To smo mogli da vidimo da ne svi doskorašnje utakmice, a činjenica da su postigli svega 3 gola govori baš o tome. Sa druge strane, tragedija Toma iz Tomsa počinje polako da se uvodi u poslednji čin i gotovo je sigurno da će istočna zona PFL u svoje redove primiti nekadašnjeg premijerligaša. Nakon što su poraženi od Kubanja i Luč-Energije na samom uvodu sezone, zabeležili su i poraz kod kuće od ekipe Olimpijeca, a iako im je neiskustvo gostiju pružalo priliku za promenu rezultata jedini gol su postigli tek sa bele tačke i opet ostali bez bodova. Svakako da Krila neće dopustiti tako nešto i po svemu sudeći na pomolu je lakši trening za domaćina, koji sada sigurno neće koristiti redovnu taktiku.

1-1 @1,70 (vođstvo na poluvremenu i pobeda domaćina na kraju utakmice)

** 1&D2+ @1,50 (pobeda domaćina uz bar 2 postignuta gola) **


17:00 Volgar Astrahanj – Luč-Energija Vladivostok

Centralni stadion u Astrahanju u terminu kada se igra najveći broj utakmica ovog 4. kola ugostiće ekipe lokalnog Volgara i ekipe Luč-Energije iz dalekog Vladivostoka. “Volžani“ su kao što smo već pisali dobili najveću prednost u činjenici da je promenjeno svega 3 ili 4 igrača i da su tokom leta rešili i jedine preostale probleme u sastavu. Svakako da je činjenica da su najgori prošlosezonski gosti u prvoj utakmici na strani ove sezone uspeli da zabeleže pobedu i to protiv ekipe Rotora koja jedina kvalitetna izdanja prikazuje upravo u Volgogradu. Itekako je realno da im nakom ubedljive pobede nad krasnodarskim Kubanjem problem neće predstavljati ekipa Luč-Energije, koja je jedine bodove ove sezone uzela na svom terenu i to protiv Toma iz Tomska. Na samom kraju treba reći da je pre nekoliko nedelja Luč-Energija ostala bez glavnog spoznora, te je finansiranje transporta itekako veliki problem za rukovodstvo, zbog čega se nije desio povratak u Vladivostok nakon gostujuće utakmice protiv Himkija.

1X&0-3 @1,45 (pobeda domaćina ili remi uz 0 do 3 gola na utakmici)

** 1 @1,70 (pobeda domaćina) **


17:00 Zenit-2 Sankt Peterburg – Sibir Novosibirsk

Zenit-2 i Sibir, ekipe koje su u jednom periodu prošle sezone važile za najdefanzivnije članove FNL, nakon burnog leta popustile su na svim frontovima i relegacija u niži rang, tj. ono što je prošle sezone bilo izbegnuto u poslednjem trenutku ove sezone biće veoma verovatan scenario. Za sada ni ekipa iz Sankt Peterburga, a ni “Orlovi“ iz Novosibirska nisu uspele da dođu do pobede nakon 3 kola, a učinak je na obe strane isti – 1 remi i 2 poraza. Dok su “plavo-beli“ iz zapadnog dela Rusije pretrpeli poraze od dosta kvalitetnijih ekipa kao što su Šinjik i Dinamo SP i pritom remizirali sa Tjumenjom, ekipa iz hladnog Sibira bila je lošija od Jeniseja i Spartaka-2, ali zato odigrala nerešeno bez golova protiv jedne od najstabilnijih ekipa – Baltike. Svakako je veoma očekivan mali broj golova na ovoj utakmici, jer iako su odbrambene linije popustile, ne tako kvalitetan napad još uvek ide u prilog tome.

0-2 @1,60 (0 do 2 gola na utakmici)

P/K X @1,65 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


18:00 Fakel Voronjež – Tjumenj

Fakel se nakon burnog leta i gubljenja skoro celog tima ipak stabilisao i odigrao dosta dobro u prva dva kola, ali ih je već u narednoj “epizodi“ sačekao sanktpeterburški Dinamo koji je pored terenske inicijative i dosta lepih akcija preko kontra-napada “jedva“ došao do pobede, s’ obzirom da je protivnički igrač prvobitno postigao gol, a konačan rezultat postavio Barsov tek u 90. minutu utakmice. Svakako da Fakel može odigrati kvalitetnu utakmicu i doći bar do boda, iako smo zbog mnogobrojnih problema misliti da će ubrzo zauzeti samo dno tabele (bez bodova). Tjumenj je praktično imao veoma slične probleme kao i ekipa iz Voronježa, s’ obzirom da su ostali bez prvog strelca i nekoliko najvažnijih igrača, ali ipak činjenica da su na svakoj ovosezonskoj utakmici postigli bar po 1 gol raduje. Veoma je teško prognozirati njihov plasman u narednom periodu, s’ obzirom da su i tokom prošle sezone sa poslednj, 20. pozicije (sredina avgusta ako se ne varamo) pa sve do 6. i 7. pozicije na nekoliko meseci pre kraja sezone. Svakako da je reč o dve izjednačenje ekipe, te ne bi bilo čudo da ova utakmica bude uskraćena za pobednika, iako zbog prednosti domaćeg terena i činenice da je Tjumenj od Voronježa udaljen oko 2,2 hiljade kilometara minimalnu prednost dajemo Fakelu.

1X @1,35 (pobeda domaćina ili remi)

1X&0-3 @1,60 (pobeda domaćina ili remi uz 0 do 3 gola na utakmici)


19:00 Baltika Kalinjingrad – Tambov

Baltika je tokom prethodna 3 kola bez pravog razloga postavljana za autsajdera (što se videlo u prošlom kolu kada smo uspeli da naplatimo kvotu 4,50 na njihovu pobedu), iako itekako sada ima šanse za njihovu promociju u Premijer Ligu. Kao što smo to već pisali Čerevčenko je preporodio Baltiku i svakako da vredi pratiti njihove utakmice prvenstveno zbog njihovih prelepih akcija, ali i generalno fudbala lepog na oko koji svakako “radi posao“. Ekipa Tambova koja je važila za najveće prošlosezonsko iznenađenje nije uspela da od samog starta krene da dominira i ispuni cilj koji je naravno plasman u viši rang. Nakon nesrećnih poraza u gostima od Avangarda i Orenburga, prva utakmica kod kuće donela je fantastičan rezultat – pobedu nad Spartakom-2 sa ubedljivih 3:0. Od njih u narednom periodu treba očekivati dosta bolja izdanja, ali pitanje je koliko su igrači spremni baš za ovu utakmicu s’ obzirom da su ih omladinci Spartaka veoma izmorili svojim brzim stilom igre, pa je nešto verovatnija defanzivna formacija protiv Baltike.

1X&0-3 @1,45 (pobeda domaćina ili remi i 0 do 3 golova na utakmici)

1 @2,30 (pobeda domaćina)


19:00 Kubanj Krasnodar – Šinjik Jaroslavlj

Poslednja utakmica za danas odigraće se u Krasnodaru, gde će lokalni Kubanj ugostiti ekipu Šinjika, jednog od najvećih favorita za sam vrh tabele. “Kozaci“ su po našem mišljenju bez razloga favoriti na ovoj utakmici, posebno zbog činjenice da ni na jednoj od utakmica (osim protiv Toma) nisu pokazali ono što se očekuje. Njihova igra deluje dosta mlako i pitanje je da li će ovaj put sačuvati opstanak, s’ obzirom da klub i van terena ima mnogo problema zbog sudskog procesa sa bivšim trenerom. Pored toga dodatan problem predstavljaće i izostanak kapitena ekipe, štopera Sergeja Bendza (29n/1g/1a) koji je u prošlom kolu zaradio isključenje nakon drugog žutog kartona.  Svakako da Šinjik lošu atmosferu domaćina može da iskoristi, igrači dosta pažnje pridaju napadu, zbog čega je nakon 3 utakmice na kontu ove ekipe čak 7 pogodaka pa su sad najefikasnija ekipa, iako zadnja linija nikako nije zapostavljena.

** G1-3 @1,65 (gost postiže 1 do 3 gola na utakmici) **

X2 @1,75 (remi ili pobeda gostiju)

2 @3,85 (pobeda gostiju)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Fudbalske Nacionalne Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje