sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Furija: Da nisu angažovali bivšeg igrača Zvezde, ostali bi bez plejmejkera!

Mnogo se bure diglo kada je košarkaški savez Španije ponudio pasoš Amerikancu – Lorenzo Brownu da zaigra za crvenu furiju. Saradnja selektora Scariola i bivšeg igrača Zvezde datira iz perioda Toronto Raptorsa.

Negodovanje što će stranac zaigrati za Španiju izrazio je javno Rudy Fernandez, ali izgleda da na terenu funkcioniše sve u najboljem redu.

Da Brown nije zaigrao za Furiju – ekipa sa Iberijskog poluostrva bi bila u ozbiljnom problemu kada su u pitanju kvalitetni plejmejkeri. Prvobitno je Sergio Rodriguez (Chaco) otkazao učešće za nacionalni tim, a sada se povredio i Sergio Llull!

Španija će na predstojećem Eurobasketu biti oslabljena, jer Llull zbog povrede mišića neće otputovati u Gruziju. Košarkaš Reala povredio se sinoć na utakmici sa Islandom u kvalifikacijama za Mundobasket i neće biti spreman za kontinentalnu smotru, saopštio je španski Savez. Ljulj je protiv Islanda igrao tri minuta, povreda nije ozbiljnije prirode, ali se ne može zalečiti do početka Eurobasketa.

Nakon neprijatnosti koje je doživeo juče na meču protiv Islanda, jutros su obavljeni lekarski pregledi koji su potvrdili da je Ljulj zadobio ne toliko ozbiljnu povredu mišića, ali ona će ga ipak sprečiti da bude deo tima koji 30. avgusta putuje u Tbilisi. Savez želi da se zahvali igraču  na zalaganju i profesionalizmu i želi mu brz oporavak i dobar početak sezone sa svojim klubom„, saopštio je španski Savez

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje