Galatasaraj sa novim trenerom na zahuktali Goztepe

0

Legendarni trener Fatih Terim se vratio na mesto uspeha sa samo jednim ciljem – da sa Galatom dođe do titule! Na prvi pogled ne toliko atraktivan debi, ali Goztepe je ekipa koja je dobila četiri meča u nizu i zauzima šestu poziciju na tabeli.

Zvuči neverovatno, ali Galatsaraj je vezao 5 poraza kao gost i ta serija je koštala klupe Igora Tudora. Domaći teren je velika prednost žuto-crvenih, na kome su trenutno nanizali 5 pobeda, a ukupno 15 mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Prvo i osnovno što Terim mora da uradi jeste da trgne ekipu, jer su iza njih dva uzastopna poraza, doduše ovaj u Kupu je bio bezbolan jer su prošli dalje. Levi bek Jasmin Latovlevici i veznjak Tolga Cigerci najverovatnije propuštaju meč, kao i desni bek Mariano.

Velikan se vratio u Galatasaraj!

Goztepe je više bodova ove sezone osvojio kao gost, nego li kao domaćin. Sa klubovima iz vrha remizirali su sa Fenerbahčeom u prvom kolu na svom stadionu 2:2, dok su izgubili od Bešiktaša kući 1:3 i takođe na svom stadionu od Basaksehir 1:2. I pored toga su na samo dva boda manje od Galatasaraja, dok su bodovno poravnati sa Bešiktašom. Goztepe je prilično iskusan tim, sa prosekom godina od preko 30, očekuje se verovatno defanzivnija igra od njih, sa samo jednim napadačem – sjajnim Adisom Jahovićem koji je i glavna uzdanica tima sa 13 postignutih golova, što ga čini drugim strelcem lige.

Kvota od 1.33 je prilično potcenjivačka obzirom da je Goztepe u sjajnoj formi i da imaju svega dva boda manje od Galatasaraja. Čini se da nije nikako isplativa, pre bi izbor pao da obe ekipe daju gol sa kvotom 1.70, jer se prva dva strelca turskog šampionata upravo nalaze u ove dve ekipe Bafetimbi Gomis sa 14 golova i pomenuti Adis Jahović sa 13 golova.

Očekivani sastavi:

Galatasaraj: Muslera – Linnes, Maicon, Aziz, Denayer – Ndiaye, Fernando – Feghouli, Belhanda, Rodrigues – Gomis

Goztepe: Beto – Kayhan, Kosanovic, Kadu, Schwechlen – Sahin, Rotman – Gouffran, Scarione, Castro – Jahovic

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here