petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Gaske preokretom do titule u Ouklendu

Francuski teniser Rišar Gaske pobednik je turnira u Ouklendu. Iskusni Francuz je u velikom finalu savladao Britanca Kamerona Norija posle preokreta. Rezultat je bio 2:1, po setovima 4:6 6:4 6:4. Ovo je prva titula za Gaskea posle pet godina pauze i došla je posle velike borbe.

Nori je bio bolji igrač u prvom setu. Rano je napravio brejk, poveo sa 3:1 i činilo se da je to to. Ipak, usledio je deveti gem kada se Gaske neočekivano vratio brejkom, ali već u sledećem Francuz ispušta servis, a samim tim i set.

Drugi set donosi sličan scenario samo sa obrnutim ulogama. Ovoga puta Gaske prvi stiže do brejka u petom gemu i za razliku od Norija bez problema čuva prednost do kraja seta.

Treći set je doneo najveću borbu. Nori je propustio veliku šansu, jer je poveo sa 2:0 i nakon toga imao dve brejk lopte za 4:1 i dupli brejk prednosti. Gaske je to nekako uspeo da spase i vrati momentum na svoju stranu. Nori je izgubio ritam i samopouzdanje, a iskusni Gaske je to znao da iskoristi i sa dva brejka dođe do preokreta i velike pobede.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje