četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Gof probila barijeru zvana Švjontek i plasirala se u finale Sinsinatija!

Američka teniserka Koko Gof prva je finalistkinja WTA Mastersa u Sinsinatiju. Gof je u prvom polufinalu dana savladala prvu teniserku sveta Igu Švjontek. Rezultat je bio 2:1, po setovima 7:6 (7:2) 3:6 6:4.

wta on X: „1st WTA 1000 FINAL 🙌 @CocoGauff defeats World No.1 Swiatek 7-6(2), 3-6, 6-4 to play for the title on Sunday in Cincinnati. #CincyTennis https://t.co/DLtso06RJz“ / X (twitter.com)

Ovo je bio pravi test za mladu Koko Gof, jer je do ovog meča imala sedam poraza protiv Ige Švjontek iz isto toliko mečeva. U prvom setu je u dva navrata imala brejk zaostatka, ali se uvek vraćala. U samom finišu seta imala je i dve set lopte, ali Iga to spašava i prvi set je rešen u taj brejku. I u taj brejku Gof igra bolje i taj deo igre dobija sa 7:2.

Čekao se odgovor Ige Švjontek i on je stigao brzo. Podigla je nivo igre Poljakinja što je rezultovalo brejkom u trećem setu. Ubrzo je došao još jedan brejk i za tili čas na semaforu je pisalo 1:1.

Momentum se možda jeste okrenuo na stranu Švjontek, no Kori Gof je i dalje bila u meču. Uspela je da konsoliduje i na sveopšte oduševljenje prisutne publike, ona pravi brejk u sedmom gemu koji je bio dovoljan za veliku pobedu.

Gof će u velikom finalu igrati protiv bolje iz duela Sabalenka/Muhova

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje