petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Grin Bej Pekers – Tampa Bej Bakanirs – Najava meča

Došli smo i do konferencijskih finala u NFL lige. U NFC konferenciji za plasman u finale boriće se Grin Bej Pekersi i Tampa Bej Bakanirsi. Prema kladionicama, uloga favorita ide Grin Beju, čija se pobeda plaća kvotom 1,55, a margina na poene iznosi 52,5.

Grin Bej Pekersi:

Pekersi su ponovili prošlogodišnji uspeh. Prošle sezone su u konferencijskom finalu naleteli na neugodne 49erse i potpuno zasluženo poraženi. Imali su sličan skor u regularnom delu, sličnu prikazanu igru i formu, ali ova sezona je po mnogo čemu jača. Ove sezone Grin Bej je igrao sjajano u ofanzivnom delu, sa veoma malim oscilacijama. Koliko su bili dobri potvrđuje i činjenica da su među najboljim napadima u ligi, a njihov kvoterbek Aron Rodžers je glavni kandidat za MVP titulu.

U divizijskoj rundi Pekersi su savladali Los Anđeles Remse. Bila je to maltene rutinska utakamica, ali treba istaći i da su Remsi bili osakaćeni povredama. Vođa odbrane Aron Donald je bio vidno povređen, kvoterbek Džared Gof je imao problema sa palcem, a nije igrao ni Kuper kao kao glavna hvatačka opcija. Sa tako osakaćenim rosterom Remsi su mogli samo da pruže pristojan otpor.

Grin Bej je u meč ušao sjajno. Prvih nekoliko drajvova su rezultvali poenima. U jednom trenutku pojavila se mini šansa za Remse da izjednače, ali onda je istupila odbran Grin Beja i rešila ovaj meč.

Mnogi analitičari smatraju da je ovo sad, ili nikad za Arona Rodžersa. Njegov napad izgleda sjajno, imaju domaći teren i može se reći da su ostvarili sve što su mogli da zamisle za ovaj deo sezone.


Tampa Bej Bakanirsi:

Za razliku od Grin Beja, Tampa je morala da igra dva kola u plej ofu. U vajld kard rundi savladali su fudbalski tim iz Vašingtona, a nakon toga u divizijskoj rundi su savladali Nju Orleans Sejntste.

Tom Brejdi je očigledno sa sobom doneo pobedničku kulturu. Da, on ima sjajan roster oko sebe, ali imala je Tampa i ranijih sezona bar plej of tim, pa nisu mogli da se plasiraju.

Generalno gledano Tampa kroz ova dva kola napadački nije odigrala ništa spektakularno. Meč protiv Vašingtona je određen koliko toliko rutinski, a pobedu protiv Sejntsa je donela odbrana koja je presekla čak tri pasa Druu Brisu. Tampa kada je napadala napadala je kratka odstojanja i to je maksimalno koristila.

Sve u svemu u redovima Tampe mogu biti zadovoljni, jer su posle mnogo vremena neki faktor u plej ofu.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Prema američkim medijima treba očekivati sneg za vreme utakmice, i to može biti faktor u ovoj utakmici. Činjenica je da to više prija Grin Beju, jer igraju na domaćem terenu i naviknuti su na te uslove.

Teško je zaista ovde prognozirati ovde pobednika meča. Ono što se za Grin Bej može reći jeste da imaju čvrst i stabila napad. Aron Rodžers igra sjajano, Devonte Adams ga sjajano prati, a tu su i ostali hvatači koji su u većini slučajeva potcenjeni. Treba istaći da je Grin Bej dodao još dva sjajna igrača u bekfild pored Arona Džonsa i to sada izgleda sjajno i mnogo teško za braniti.

Sa druge strane imamo sjajan napad Tampe na papiru, ali nema konstantnosti kao kod Grin Beja. Da, Brejdi ima Evansa, Godvina, Milera i Gronkovskog, ali nisu konstantni. Imaju veliki potencijal za igru po zemlji, ali i na tom planu često umeju da zakažu. Bez obzira na sjajan uspeh ove sezone Tampa još uvek nije pokazala neki svoj identitet i to može da bude problem.

Ako gledamo duel odbrana tu su Bakanirsi bez ikakve sumnje jači. Zaista, po svim parametrima odbrana Tampe je jača, a to su najbolje pokazali protiv protiv Nju Orleansa i onog napada. Zaista će biti zanimljivo videti kako će braniti Brisa.

Generalno gledano po svemu prikazanom Grin Bej mora biti favorit i jeste favorit. Kvote su postavljene kako treba i mi ćemo pratiti taj trend. Tampa jeste igrala dobro, ali čini se da su protivnici više sami sebe uništili nego što su oni igrali nešto sjajno (misli se pre svega na napad).

Predlog za klađenje: Grin Bej više od 27,5 poena
Opcija 2: Pobeda Grin Beja sa 4 i više poena razlike

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje